Дмитро Брильов та Сергій Зелінський. Міська церемонія прощання відбудеться на площі Ринок

20:32 10 квітня 2024 р.

Фото до новини

У четвер, 11 квітня, Львів попрощається з військовослужбовцями Дмитром Брильовим та Сергієм Зелінським, які захищали Україну від російських окупантів.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У четвер, 11 квітня, Львів попрощається з військовослужбовцями Дмитром Брильовим та Сергієм Зелінським, які захищали Україну від російських окупантів. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону захисника Дмитра Брильова розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Чин похорону захисника Сергія Зелінського розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

 

 

Завантажити фото

Дмитро Брильов (30.06.1973-07.04.2024). Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №20. Після завершення навчання здобув професійно-технічну освіту у Львові.

Проходив військову службу у лавах військ протиповітряної оборони на Львівщині. Згодом займався приватними ремонтними роботами.

У вільний час любив майструвати, за словами близьких, «Дмитро був надзвичайно доброю людиною і намагався усім допомогти».

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Після проходження навчань у Кам’янець-Подільському, обороняв державу на Харківщині у складі 115-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України.

При виконанні бойових завдань із захисту суверенітету та територіальної цілісності України, отримав важке поранення.

У Дмитра Брильова залишилися дружина, син, тітка, двоюрідний брат та багато друзів.

 

 

Завантажити фото

Сергій Зелінський (12.05.2002 – 11.06.2023). Уродженець села Радівці Хмельницької області.

Навчався у Радовецькому ліцеї Вовковинецької селищної ради Хмельницького району Хмельницької області.

Згодом продовжив навчання у Деражнянському ліцеї №1 імені Петра Стрілецького Деражнянської міської ради Хмельницької області за спеціальністю «технік-механік».

У вільний час займався футболом, брав участь у шкільних змаганнях та хотів стати професійним футболістом.

Після навчання в ліцеї був призваний на строкову службу в лавах військової частини А0543 Збройних Сил України, де зарекомендував себе як дисциплінований та відповідальний солдат.

Під час повномасштабного російського вторгнення боронив Україну в складі військової частини А4355 лавах 77-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У березні 2023 року одружився, мріяв про довге, щасливе сімейне життя. За словами близьких, «Сергій був добрим, компанійським, щирим, відданим, надійним, люблячим і коханим чоловіком, найкращим сином та вірним другом. Він був людиною слова і завжди оточував своїх близьких підтримкою і теплом. Прагнув здобути перемогу! Був відданий своїй справі. Любив життя і понад усе прагнув справедливості».

Загинув під час виконання бойових завдань в результаті штурмових дій в околицях міста Бахмут на території Донецької області.

У Сергія Зелінського залишились дружина, мати, три сестри, брат, дідусь та дві бабусі.

Нагадаємо, сьогодні Львівщина попрощалася з трьома захисниками. Володимир Смик, Роман Лобода, Сергій Кравчук віддали свої життя, захищаючи Україну.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів