Десантники підняли над львівською Ратушею Державний Прапор України

18:00 3 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Військовослужбовці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади виконали почесну місію підняття Державного Прапора України над вежею львівської Ратуші.

Про це повідомили в середу в прес-службі міністерства оборони України, де також розповіли: «3 квітня у Львівському гарнізоні відбулися урочисті заходи з нагоди 29-ї річниці підняття Національного Прапора над Львівською міською радою. Участь взяли представники міської влади, депутатського корпусу першого та сьомого скликань, військовослужбовці, члени молодіжних організацій та громади Львова».

«Історичні коріння цієї події – визначальні для української державності. Адже львів’яни першими у новітній історії боротьби за незалежність демонстративно утвердили над містом синьо-жовтий стяг замість радянської символіки», – поінформували також у військовому відомстві.

«Це відбулось 29 років тому. Рішення підняти синьо-жовтий прапор на будівлі міської Ратуші було хоч і не одноголосно, та все ж прийнято 3 квітня 1990 року на сесії Львівської міської ради депутатами першого демократичного скликання під головуванням Богдана Котика. Прапор, який підняли тоді над Ратушею, мав величину три на шість метрів», – поінформували також у міністерстві оборони України,

«Серед тих, кому сьогодні було доручено почесну місію підняття Державного прапору України над вежею львівської Ратуші, були десантники 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України – майор Сергій Кукурудза та старший лейтенант Галина Петраківська. Зі слів військовослужбовців, вони надзвичайно пишаються тим, що громада міста, шануючи заслуги львівських десантників у боротьбі із ворогами України, надала їм почесне право підняти найголовніший символ держави у небо над Львовом», – повідомили також у міністерстві оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів