Чотири роки тому 24-та бригада зі Львівщини визволила Лисичанськ

18:00 23 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

23 липня 2014 року над Лисичанськом замайорів український прапор.

Про це повідомили в понеділок, 23 липня, в прес-службі Оперативного командування «Захід», де також розповіли: «Двадцяті числа липня 2014-го назавжди запам'ятаються жителям українського Лисичанська. 22 липня 2014 року підрозділи легендарної 24-ї механізованої бригади під командуванням на той час ще полковника Олександра Павлюка, а нині генерал-майора командувача військ оперативного командування «Захід», впритул підійшли до міста Лисичанськ».

«Операція із визволення стратегічного Лисичанська тривала дві доби та була вкрай важкою. Бійцям бригади на своєму шляху довелося проривати два потужні рубежі оборони бойовиків та російських найманців. Бойовики чинили впертий опір. Хоча частина із них втекла з міста ще напередодні головного штурму, бої були запеклими. Завдяки чіткому плануванню операції противнику був завданий потужний удар у декількох напрямках – по місцях скупчення живої сили противника, блокпостах, опорних пунктах та інших спорудах, що, зрештою, дозволило звільнити Лисичанськ», – нагадали також в ОК «Захід».також

«23 липня о 20-й годині командир 2-ї механізованої роти 24-ї механізованої бригади капітан Валерій Бондаренко (загинув 13 серпня 2014 року в Новосвітлівці під Луганськом) разом із з командиром батальйону «Донбас» підняли над міською радою міста Лисичанськ державний прапор. Після звільнення Лисичанська бригада здійснила понад стокілометровий марш та вийшла на рубіж південніше Луганська. Стрімкими діями знищуючи на своєму шляху ворога, захопила та звільнила населені пункти Хрящувате та Новосвітлівка, чим, по суті, замкнула кільце навколо Луганська. Скільки б часу не пройшло, ці дні навіки закарбувалися в наші пам'ять та серця, як подвиг українського солдата, простого українця в ім’я процвітання та свободи нашої держави», – повідомили також у прес-службі Оперативного командування «Захід».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів