Частину суверенітету країни втрачено за віртуальні гроші

22:26 19 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Громадсько-політичний діяч і бізнесмен Сергій Бондарчук назвав «московські угоди» 17 грудня між президентами України й Росії фікцією та зрадою.

«Фікція полягає в тому, що проекти, які обговорювались щодо співробітництва військово-промислового комплексу і військово-технічного співробітництва, не мають перспектив, – пояснив бізнесмен. – Перш за все, тому що ми конкуренти. Інтерес Росії полягає в двох принципах – політичний і економічний. Політичний полягає в тому, що Росія не може допустити, щоб високотехнологічна галузь України мала перспективи розвитку. Тому повинні зробити все для того, щоб зупинити процеси на тому рівні в якому зараз потрохи відбуваються в цій галузі. Тому треба зробити все, щоб підписати умови при яких не буде жодних фінансових можливостей, але зробити так, щоб заблокувати наше співробітництво з Західними оборонно-промисловими комплексами і компаніями».

Бондарчук нагадав також, що Росія зацікавлена у спільному створенні міжконтинентальної балістичної ракети: «Економічне питання пов'язане в тому, що Росія не може виконати ті завдання, які є край необхідними саме в розвитку російського військово-промислового комплексу, як би багато вони про це не говорили. Тому що стоїть питання проте, щоб створити нову міжконтинентальну балістичну ракету. Про це заявляв президент Путін. І саме співробітництво з українським військово-промисловим комплексом може дати надію, що ця ракета буде зроблена, але вона буде зроблена в інтересах Росії». 

За словами бізнесмена, «Росія не зацікавлена, щоб Україна стала вільним гравцем на ринку озброєння»: «Згідно російського законодавства, будь-яке співробітництво за кордоном Росії є неможливим. Тому що є необхідні сертифікації підприємств, які будуть робити модернізацію чи ремонт техніки в інтересах Росії. Багато українських підприємств вже стикнулися саме з проблемами сертифікації. За умов сертифікації одна із головних проблем, що Федеральна служба безпеки Росії повинна дати згоду на сертифікацію цих підприємництв. Це говорить про те, що або це не можливо, бо потрібно змінити російське законодавство, або за деякий час ФСБ будуть сидіти на наших підприємствах і займатися сертифікацією українських підприємств».

Відтак Бондарчук кваліфікував «московські угоди» як приклад ганебного продовження 2010- го року, коли були підписані Харківські угоди з Росією з питань перебування Чорноморського флоту Росії на території України. «Коли за віртуальні гроші ми частково втрачаємо суверенітету країни», – додав бізнесмен. Про це він розповів у четвер коментарі кореспонденту «Gazeta.ua».

Як повідомляв «ЩЛ», керівник української редакції німецької телерадіокомпанії «Deutsche Welle»  дійшов висновку, що український президент підпорядкувався російському, екс-віце-прем'єр Олег Рибачук – що де-факто Україна – в Митному союзі, заступник гендиректора Центру Разумкова Валерій Чалий – що Янукович разом з урядом фактично підписали акт капітуляції, яка – гірше вступу до Митного союзу, відтак євромайданівці зі Львова вважають «московські угоди» державною зрадою, й протестували сьогодні проти них.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів