Батальйон «ОУН» вшанував на Львівщині перемогу українських січових стрільців над росіянами

09:34 5 травня 2015 р.

Фото до новини

Коли колона бійців батальйону «ОУН» на чолі з комбатом Миколою Коханівським підійшла до меморіалу полеглим героям на горі Маківка, то кілька тисяч людей почали аплодувати бійцям, які повернулися з АТО.

На сторінці батальйону «ОУН» в соціальній інтернет-мережі зокрема повідомиляють:

«Батальйон «ОУН» вшанував пам'ять героїв січових стрільців на горі Маківка! Люди вшанували героїв бійців батальйону ОУН! 3 травня на горі Маківка в Сколівському районі відбулося 100 річниця подвигу героїв УСС та вшанування їхньої пам'яті! Активну участь у заході прийняв Добровольчий батальйон «ОУН».

Коли колона бійців батальйону «ОУН»  на чолі з комбатом Миколою Коханівським підійшла до меморіалу загиблим героям УСС, то кілька тисяч людей почали аплодувати бійцям, що повернулися з АТО. капелан Львівського крайового братства ОУН-УПА – отець Михайло Низкогуз, який відвідував бійців «ОУН» у Пісках, вів службу під мінометним вогнем, у своїй промові засудив дії влади по відношенню до добровольчих батальйонів і розповів про те, як героїчно воюють на фронті бійці батальйону «ОУН».

Він вручив комбату Миколі Коханіському орден Степана Бандери. У відповідній промові комбат Коханівський сказав лише головне: «Слава Україні!»

Коли оголосили про вітання президента Петра Порошенка присутні почали гукати: «Ганьба!». Деякі гукали : «Ху...ло!».

Опісля заходів на горі Маківці відбувся загальний збір батальйону ОУН. Батальйон підтвердив своє бажання брати участь у бойвих діях у будь-якій формі.

Під час святкування сторічча перемоги Січових стрільців на горі Маківка бійці батальйону відчули щиру підтримку жителів Львівщини. В Дрогобичі автоколону ОУН яка поночі прибула за Києва привітала Волонтерська Група під патронатом Марії Головкевич.

Карітас Дрогобича пригостила потомлених бійців вечерею, активісти розібрали хлопців на ночівлю по домівках. Всім було цікаво дізнатися, як там воно на фронті, і чи скоро ми переможемо.

Відчувається, що люди серцем вболівають за визвольну боротьбу. Патріоти розповіли, що, на жаль, до цього дня навіть на Західній Україні є деякі люди, які не розуміють важливість того, що відбувається на Сході, того що боротьбу треба вести не лише із зовнішнім окупантом, але і з його агентами, які міцно вкорінилися в родючу українську землю.

Головний наш ворог навіть не Москва, а совкова рабська психологія, яка десятиріччами насаджувалася за допомогою репресій та брехні. Тож маємо вести крім збройної боротьби ще й інформаційну. 

Після святкування на горі Маківка волонтерські групи Самбір і Старий Самбір запросили Миколу Коханівського провести декілька зустрічей з громадою. В єдності наша Сила!».

Про це повідомили на сторінці батальйону «ОУН» в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів