Зголосилася компанія, яка відновить будинок, де від ракетного удару загинули сім'я Базилевичів та їхні сусіди

15:31 15 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Компанія надала 11,8 млн грн на повне відновлення будинку на вул. Коновальця, 44а.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com

Компанія «АТБ-Маркет» долучилася до ініціативи «Візьми будинок під опіку», яку впровадив міський голова Львова Андрій Садовий, після атаки росії на Львів 4 вересня. Компанія надала 11,8 млн грн на повне відновлення будинку на вул. Коновальця, 44а. Відповідну угоду про співпрацю підписали сьогодні у Львівській міській раді.

Як пояснила голова Франківського району Оксана Прихода, будинок на вул. Коновальця, 44а не є пам’яткою архітектури, як сусідні будинки. Однак через ракетний обстріл 4 вересня цей будинок зазнав значних руйнувань – у будинку повністю зруйновано дах, зруйновані внутрішні стіни, перекриття, поруйновано балкони, вікна, двері. Відтак кошти, які надає компанія «АТБ-Маркет» у сумі 11,8 млн грн будуть скеровані на повне відновлення цього будинку, крім ремонту вже в квартирах.

Читайте також: Що обіцяють мешканцям будинків, які неможливо відновити після ракетного удару по Львову

«Ми дуже вдячні «АТБ-Маркет», за таку допомогу. Адже коли у Львові 189 будинків зазнали руйнувань різної складності і потребують негайного відновлення, то навіть фізично одночасно це все виконати дуже складно.

Тому, фінансова допомога різних організацій, підприємств є дуже вагомою. Це показує нашу стійкість і єдність. Адже наше завдання як громади відновити ці будинки, тим паче, що багато з них знаходяться у районі, який історично знаковий для міста і з дуже гарною історичною забудовою. Маємо показати нашу стійкість, щоб люди, які є живі, повернулися у свої домівки», - наголосив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Додамо, на сьогодні до ініціативи «Візьми будинок під опіку» приєдналося приблизно 40 учасників. Це різні організації, бізнес, іноземні донори. Вони беруть під опіку конкретні будинки і допомагають їх відновлювати.

10 жовтня до ініціативи долучилися компанії Kindgeek, Poner, МаркКвен та фермерське господарство «УЛАР». Благодійники виділили разом 1 млн 295 тис. грн на відновлення дерев’яних вікон у будинках – пам’ятках архітектури на вул. Квітки-Основ'яненка, 7 та 18.

8 жовтня, до кампанії «Візьми будинок під опіку», долучилися благодійний фонд «Український фонд розвитку» та Young Business Club. Їхні кошти буде скеровано для заміни дерев’яних вікон у будинку-пам’ятці архітектури на вул. Кокорудза, 14, який постраждав під час терористичної атаки росії 4 вересня цього року.

Кампанія «Візьми будинок під опіку» триває і Львівська міська рада закликає українські та закордонні бізнеси і міжнародні благодійні організації долучатися та допомогти відновити зруйновані ворогом будівлі. 

Місто не оголошує збору, а запрошує взяти конкретний будинок під опіку та відновити його.

Щоб долучитися до ініціатив «Візьми будинок під опіку» необхідно звернутися в управління інвестицій та проєктів Львівської міської ради, чи Франківську або Залізничну районні адміністрації. Компаніям розкажуть про перелік робіт, до проведення яких можна долучитися фінансово. Це зокрема відновлення дахів, фасадів, вікон та ін.

Нагадаємо, під час масованої атаки на Львів 4 вересня росія пошкодила 189 будівель. Це будівлі історичної спадщини, житлові будинки та школи. Також через ворожі обстріли загинуло 8 львів’ян. У будинку на вулиці Коновальця 44, зокрема мешкала родина Базилевичів, з якої живим залишився лише батько — загинули мама і три доньки. Від ракетного удару загинули також сусіди.

Раніше уповноважений уряду Польщі заявив, що 20 будинків у Львові, знищених ракетним ударом, не вдасться відновити.

Читайте також115 власників зруйнованих Росією будинків і квартир на Львівщині отримали компенсацію. Суми і локації

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів