Зеленський сказав «слугам народу», де взяти гроші, якщо США не допомагатимуть

20:47 27 лютого 2024 р.

Фото до новини

До кінця лютого Верховна Рада очікує від уряду план альтернативних надходжень до держбюджету.

Член комітету Верховної Ради з питань фінансової, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк повідомила, що в країні не розглядають питання підвищення податків для того, щоб покрити відсутність фінансової допомоги від США. Про це вона заявила в ефірі телемарафону, пише DailyLviv.com

Народна депутатка наголосила, що до кінця лютого парламент очікує від уряду план альтернативних надходжень до держбюджету на тлі відсутності допомоги від США.

«Що це може бути? Це можуть бути понаднормові надходження з митниці, з податкової, це також може бути перегляд акцизних зборів, зборів за надра, що також дуже важливо. Але Президент проти підвищення податків. Тому ми повинні наразі заспокоїти населення: підвищення податків ми не розглядаємо зараз як основний сценарій, тому що Президент сказав шукати альтернативні шляхи», - сказала  Ольга Василевська-Смаглюк.

Також вона додала, що розглядається варіант запозичення у НБУ. Тому альтернатив багато, але завдання влади - зробити так, щоб це прямо не торкнулося населення.

За її словами, Президент наголосив на роздутому державному апараті.

«Я постійно говорю про роздуті зарплати членів наглядових рад, там також можна нашкребти десятки мільярдів гривень. І повірте, цих коштів вистачить. Якщо ми говоримо суто про соціальні виплати, я думаю, що нам до кінця року коштів вистачить», - додала народна депутатка.

«Нам Президент на зустрічі з нашою фракцією сказав, що він позитивно оцінює можливості надання допомоги США. І ви знаєте, що в обхід Сенату її можна отримати також через Світовий банк. І над цим сценарієм також Президент працює», - зазначила  Ольга Василевська-Смаглюк.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів