Зеленському, Шмигалю і Разумкову запропонували мінімальний прожитковий мінімум

11:22 25 квітня 2020 р.

Фото до новини

Щоб президент, прем'єр-міністр і голова ВР у період карантину також відчули свою відповідальність за штучний геноцид, який Кабінет Міністрів чинить проти народу України.

На сайті Президента 23 квітня зареєстрована петиція на захист малого і середнього бізнесу та його працівників. Подаєио її повнотекстово: "Офіційно карантин на Україні має на меті нерозповсюдження коронавірусної інфекції, але його правила у частині роботи малого та середнього бізнесу відкрито порушують конституційні Права і свободи людини, закріплені в розділі 2, а саме - право на підприємницьку діяльність (ст. 42) та право на працю (ст. 43).

Країна зазнає величезних збитків, відшкодовувати які будуть звичайні люди, не олігархи. Ми вимагаємо припинити карантин у роботі малого та середнього бізнесу (зі збереженням заходів особистої безпеки), та надати змогу працівникам вийти на роботу, або утримувати свої родини та годувати дітей.

Саме малий та середній бізнес створює робочі місця, платить мільярди гривень податків та загалом дає більше 50% ВВП в економіку країни. Сьогодні через блокування роботи малого та середнього бізнесу, а також відсутність державної підтримки, працівники приватних підприємств опинилися на межі зубожіння. Такий карантин – це умисне банкрутство не скільки для підприємців, стільки для людей, що зайняті на таких приватних підприємствах.

У розвинених країнах, де економіка дозволяє, підприємці, фермери отримують від держави достатню фінансову допомогу під час карантину. На Україні малий та середній бізнес не отримує нічого. Всі розповіді про державну матеріальну допомогу – це тільки PR, який не має ніякого стосунку до реальності. Підприємців не звільнили від податків на час карантину (за винятком ЄСВ, що насправді - лише крапля у морі). Наразі власники малого та середнього бізнесу мають підтримувати життя підприємств, платити працівникам, сплачувати комунальні послуги, податки тощо.

Бюджет України формувався у тому числі і за рахунок малого та середнього бізнесу. Тому є вкрай несправедливим, що наразі працівники малих та середніх приватних підприємств опинилися на межі зубожіння, в той час, коли депутати та посадовці живуть за рахунок спільного бюджету. Склалася парадоксальна ситуація: коли одні люди мають право на працю та заробіток, інші - цього конституційного права позбавлені.

Працівники бюджетних установ поки що тримаються на плаву за рахунок бюджету, але, якщо не відновити роботу малого та середнього бізнесу негайно, дуже скоро наповнювати бюджет буде нічим.

Карантин - це штучний геноцид, який КМУ чинить проти народу України.

Вважаю за необхідне скасувати смертельний для економіки карантин у роботі малих та середніх підприємств та їх працівників, відновити роботу громадського транспорту у містах з певними обмеженнями (часткова наповненість, використання індивідуальних засобів безпеки), а також відновити сполучення між тими містами України, де низький показник захворюваності.

У разі продовження карантину до середини травня, вважаю за потрібне депутатам та посадовцям різних рангів відмовитися від заробітної платні на користь бюджету України, та жити під час карантину на матеріальну допомогу (прожитковий мінімум). Пропоную першочергово це зробити пану Президенту, Прем’єр-міністру та Голові Верховної Ради, аби своїм власним прикладом спрямувати посадовців на підтримання цієї ініціативи".

Петицію підписало 425 осіб. Щоб її розглянув Президент, потрібно зібрати 25 тисяч підписів за три місяці. Так що впродовж трьох місяців зарплата Зеленського-Шмигаля-Разумовкова не зміниться...

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів