Завтра у Львові знову - одиночні пікети мікропідприємців

18:34 11 травня 2020 р.

Фото до новини

Завтра, 12 травня, об 11:00 у Львові під стінами Львівської міської ради відбудуться одиночні пікети мікропідприємців (ФОП) з вимогою відновлення конституційного права на працю.

Про це інформують організатори пікетів.

"Після пікету, що відбувся у Львові 1 травня та в Києві 3 травня, уряд своєю постановою від 7 травня 2020 р. № 343 фактично дозволив роботу мікропідприємцям. Було внесено зміни в п.8 постанови №211 та дозволено вести діяльність, зокрема торгівлю непродовольчою групою товарів, відновлено роботу перукарень та салонів краси тощо, але при цьому Кабмін переклав остаточне ухвалення рішень на місцеві Ради", - йдеться в повідомленніі.

"Переважна більшість міст, сіл та селищ України запускають діяльність мікробізнесу з 11 травня. Однак, за невідомих причин, підприємців Львова обмежили в їхніх правах, адже комісією з питань ТЕБ та НС було ухвалено рішення про часткове зняття карантинних обмежень.

Мікропідприємці обурені діями влади, адже не розуміють логіки, якою керувались при ухваленні такого рішення, а вибіркове зняття карантинних обмежень для окремих груп лише створює підґрунтя для проявів нетерпимості, та сприяє росту соціальної напруги в суспільстві. Крім того, порушені основні норми Конституціі України, котрі гарантують кожному громадянину право на працю!

Натомість, державою не вжито жодних дій, спрямованих на допомогу підприємцям, адже витрати на податки, оренди приміщень, комунальні послуги залишились. Станом на сьогодні, величезна кількість людей - на межі голоду, оскільки не мають інших доходів, окрім власного бізнесу. Ситуація настільки катастрофічна, що мікропідприємці готові самовільно відчиняти свої робочі місця та працювати попри заборони і незважаючи на вирогідні суди та штрафи!
   
Після запровадження карантинних заходів, практично весь мікро- та малий бізнес припинив свою діяльність. Від ательє з ремонту одягу до магазинчиків в торгових центрах. По завершенню другого місяця карантина, стає очевидним цинічна суть та мета лоббістів великого бізнесу, адже усе, що стосується їх інтересів не припиняло свою діяльність!  Епіцентр, Ашан, Сільпо, Фокстрот, АТБ та багато-багато інших величезних мереж, отримуючи надприбутки працюють. Попри те, мікропідприємці, несучи величезні збитки – зачинені",- йдеться в повідомленні.
                                       

   Вимоги мікропідприємців:

    • терміново ініціювати рішення Львівської міської ради про скасування всіх заборон діяльності мікропідприємців Львова включно із промисловими ринками, за умови дотримання санітарно-гігієнічних вимог;

    • розблокувати діяльність транспорту у Львові з суворим дотриманням карантинних вимог.






    

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів