Завод Коломойського у Дрогобичі працював як розподільча база

08:31 21 вересня 2023 р.

Фото до новини

У судах Львівської області розгорнулось запекле протистояння між найбільшою нафтовидобувною компанією України "Укрнафта" та найстарішим нафтопереробним заводом "НПК-Галичина" (Дрогобицький НПЗ).

 Про це написав Телеграф, інформує Dailylviv.com.

"Укрнафта" вимагає в суді від свого боржника більше 9,4 млрд грн і намагається накласти арешт на його майно, але поки що не має успіху.

Як пише "Телеграф", в червні 2023 року господарський суд Львівської області відмовив в задоволенні заяви "Укрнафти" про арешт всього рухомого та нерухомого майна "НПК-Галичина" через "відсутність зв'язку між запропонованим заявником заходом забезпечення позову і предметом позову", а також небажання "безпідставно порушити права відповідача, гарантовані Конституцією України та Цивільним кодексом України, в частині вільного користування належним йому майном". 

А 4 вересня цю ухвалу залишив в силі Західний апеляційний господарський суд. Він відхилив апеляцію "Укрнафти", висловивши небажання блокувати господарську діяльність відповідача. Хоча арешт активів лише не дозволяє їх перепродавати чи повторно передавати в заставу, проте ніяк не впливає на спроможність продовжувати господарську діяльність.

"НПК-Галичина" контролюється групою "Приват" Ігоря Коломойського та його партнерів. "НПК-Галичина", який не переробляє нафту вже більше 10 років, і працює фактично в режимі ТЕЦ (та, звичайно, посередника на ринку нафтопродуктів)."Укрнафта" багато років перебувала під оперативним контролем "Привату", проте наприкінці минулого року була націоналізована державою. 

За даними "Укрнафти", заборгованість "НПК-Галичина" перед компанією сформувалась за 9 договорами поставки нафтопродуктів. Компанії підписали їх в листопаді 2019-травні 2020 р, пізніше за всіма договорами були підписані додаткові угоди (за фактом — угоди про розстрочку платежів терміном до 3 років). Основна сума заборгованості за ними складає 4,8 млрд грн, все інше — відсотки, пеня та інфляційні втрати.

Олігарх Коломойський отримав нову підозру від СБУ

Вкрадено 9,2 млрд грн ПриватБанку: Коломойському і ще п'яти особам повідомлено про підозру (відео)

Коломойському вручили підозру за шахрайські схеми (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів