Замінити перевізників та автобуси на маршрутах 13 і 23 у Львові: львів'яни скерували петицію в мерію

15:38 12 вересня 2021 р.

Маршрут №23 - схема руху

Маршрут №23 - схема руху

Управління транспорту Львівської міськради просять у петиції передати ці маршртути комунальному АТП-1 з великогабаритними автобусами через те, що ТОВ Фіакр-Львів і ПАТ АТП-14630 не забезпечують належних умов для перевезення пасажирів.

"За систематичне порушення графіку роботи маршруток 13 та 23, за жахливий технічний стан автобусів, за неадекватну поведінку та нецензурні висловлювання водіїв щодо людей пенсійного віку та школярів, прохання управлінням транспорту ЛМР розірвати договір із перевізником, що обслуговує цей маршрут. Ці маршрути сполучають великі райони Львова, які заслуговують на якісне перевезення та оплачують вартість 10 грн. Скарги на гарячу лінію надходили неодноразово, але результату немає. Прохання здійснювати перевезення великогабаритними автобусами, які є на балансі АТП-1, про що укласти договір з перевізником".

Таку змісту електронну петицію до Львівської міської ради, пише Dailylviv.com, зареєструвала 6 вересня 2021 року Оксана Скалецька. Петиція зібрала 21 підпис з 500 необхідних. Вочевидь найточнішу оцінку цим марштрутам дадуть ті пасажири, які сідають в автобуси на їхній початковій-кінцевій зупинці на вулиці Суботівській у Залізничному районі на Левандівці. До мешканців Левандівки можуть долучитися мешканці Сихова і Великих Кривчиців. куди прямують автобуси з вулиці Суботівської. 

Dailylviv.com поцікавився у своїх читачів про враження від поїздок в автобусах на цих маршрутах.  Їхні оцінки 13-го маршруту такі: автобуси старі, в яких неприємно і страшно їхати, водії переважно також старші за віком - "ніби сплять за кермом" і хамовиті - "прокидаються на зупинках, щоб безпричинно насварити пасажирів". Один з водіїв якось під час руху вдень розмовляв з собою за кермом, чим добряче налякав пасажира-лікаря. "Те, що в тому автобусі погано зачинялися двері, раптом мені здалося мені добрим знаком - транспортний засіб хоч так можна було би покинути у разі несподіваної агресії водія", - сказав він Dailylviv.com. 13-й маршрту обслуговує ТОВ "Фіакр-Львів". 

Усі лінії ТОВ "Фіакр-Львів" у місті Львові:

13 - вул. Суботівська - Санта Барбара

17 - Протезний завод - Залізнична поліклініка

22 - пл. Святого Теодора - с. Брюховичі (вул. Під Основою)

24 - Приміський вокзал - вул. Майорівка

30 - вул. Карбишева - Рясне-2

34 - с. Білогорща - вул. Чигиринська

39 - Авторинок - вул. Грінченка

41 - вул. Івана Кавалерідзе - Галицьке перехрестя

43 - вул. Суботівська - вул. Раковського

141 - Приміський вокзал - Пустомити

За даними YouControl засновник і кінцевий бенефіціар ТОВ "Фіакр-Львів" - Роман Левик. Підприємство має 19 власних автотранспортних засобів і 80 - у користуванні. Підприємство використовує з 3 жовтня 2011 року від Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) безстрокову ліцензію на внутрішні і міжнародні перевезення пасажирів автобусами.

Усі автобусні лінії ПАТ "АТП-14630" у місті Львові:

15 - Приміський вокзал - вул. Майорівка

21- Епіцентр - Головна Пошта

23 - вул. Суботівська - вул. Глинянський Тракт

26 - вул. Миколайчука - вул. Антонича

31 - Залізничний вокзал - Галицьке перехрестя

36 - Винники (вул. Забава) - пл. Кропивницького

38 - вул. Січових Стрільців - Пульмонологічний центр

42 - пр. Червоної Калини - пл. Кропивницького

44 - вул. Василя Симоненка - вул. Майорівка

54 - с. Бірки - пр. Червоної Калини

124 - Автостанція №2 - с. Сулимів

125 - Автостанція №8 - с. Шкло

151 - вул. Під Дубом - Жовква

333 - Автостанція №2 - с. Жовтанці

За даними YouControl, керівником ПАТ "АТП-14630" є Ігор Самардак, екскерівник Яворівської райдержадміністрації в часи президентства Петра Порошенка, а кінцевими бенефіціарами - львів'янин Андрій Рокош і громадяни Узбекистану Бахромжон Ахмаджонов та Ойбек Абдірахімов.    

ПАТ "АТП-14630" має власних 32 транспортних засоби і ще 134 - у користуванні. Державна служба України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) 28 травня 2012 року видала підприємству безстрокову ліцензію на внутрішні і міжнародні перевезення пасажирів автобусами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів