Закрити сміттєзвалище у Грибовичах може тільки суд

12:44 3 вересня 2013 р.

З 1 липня 2013 року рішення про призупинення діяльності суб'єктів господарювання в частині порушення ними вимог природоохоронного законодавства проводиться в судовому порядку

Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 17 червня 2013 р. згідно з позовною заявою прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції Львівської області визнано неправомірною бездіяльність Львівської міської ради, її виконавчого комітету і міського голови м. Львова, що полягали у невиконанні ними Закону України «Про місцеве самоврядування» та Закону України «Про відходи» в частині забезпечення створення, згідно з вимогами чинного законодавства, нового полігону для захоронення твердих побутових відходів для м.Львова, а також будівництва заводу для їхнього перероблення та сміттєсортувального комплексу.

На сьогоднішній день постанова не набрала законної сили, оскільки Львівська міська рада подала апеляційну скаргу. А у зв’язку із змінами в законодавстві  з 1 липня 2013 року рішення про призупинення діяльності суб'єктів господарювання в частині порушення ними вимог природоохоронного законодавства проводиться в судовому порядку.

Кореспондент "Щоденного Львова" зателефонував у Львівські окружний і апеляційний адміністративні суди, щоб довідатися про результат розгляду апеляційної скарги, проте безрезультатно. Без зазначення номера справи або прізвища судді таких довідок там не надають.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів