З легкої руки Кіма Миколаївська обласна варта купила розкішний Volkswagen

21:06 22 вересня 2023 р.

Фото до новини

Комунальне підприємство Миколаївської облради «Миколаївська обласна варта» придбала за 2,1 млн грн мінівен преміум-класу Volkswagen Caravelle – це найдорожча комерційна модель Volkswagen, що легально доступна в Україні.

Про це повідомив NGL, пише Dailylviv.com.

КП «Миколаївська обласна варта», створене наприкінці лютого минулого року розпорядженням голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма для охорони громадського порядку у місті і захисту від мародерів, уклало 12 вересня угоду з хмельницьким ТОВ «Інтер Авто Центр» на придбання автомобіля Volkswagen T6.1 Caravelle Saksonia EU5.

Восьмимісний чорний мінівен 2023 року випуску обладнаний мультимедійною системою з дисплеєм та шістьма динаміками, тризонним клімат-контролем, круїз-контролем, підігрівом сидінь, камерою заднього виду та іншими опціями.

Це одна з найдорожчих моделей серед автомобілів такого типу – наприклад, вартість подібного автомобіля того ж виробника – дев’ятимісний Volkswagen Kombi – стартує від 1,4 млн грн.

Відповідальна за закупівлі «Миколаївської обласної варти» Наталя Білоус відмовилась пояснити телефоном необхідність такої покупки. Проте на письмовий запит NGL.media отримали таку відповідь: «КП «Миколаївська обласна варта» бере участь в охороні важливих об‘єктів і комунікацій, інших критично важливих об‘єктів інфраструктури […] Для виконання покладених завдань КП «Миколаївська обласна варта» має потребу в матеріально-технічній базі, зокрема в автомобілях для перевезення працівників підприємства. Джерело фінансування закупівлі бюджетні кошти».

КП «Миколаївська обласна варта» зі статутним капіталом у 200 тис. грн було створене 28 лютого 2022 року розпорядженням голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма на базі КП «Госптехобслуговування», яке займалося прибиранням адміністративних приміщень, дрібними ремонтами тощо.

У березні 2023 року обласна рада збільшила статутний капітал «Миколаївської обласної варти» до 23,2 млн грн, виділивши додаткові кошти з бюджету. Тоді директор КП Микола Кукуруза запевняв депутатів, що витрати підприємства «мінімізовані», а додаткові гроші підуть на зарплати, придбання паливно-мастильних матеріалів і експлуатацію автотранспортних засобів.

Голова обласної військової адміністрації Віталій Кім тоді розповів, що наразі працівники «Обласної варти» займаються охороною громадського порядку, а також залучені до оборони Миколаєва.

— Це комунальне підприємство, яке на 100% керується обласною радою. Воно було створене в перші дні війни, щоб забезпечувати порядок у місті. Добровольче формування. Зарплати там 7-8 тисяч гривень, з преміями – 10 тисяч. Тобто в рази менші, ніж у військових. Але вони залучені до сил та засобів, які виконують завдання. Між нами скажу, що у них є певна ділянка по обороні міста, за яку вони відповідають. У нас не було вибору, тому що наші сили пішли трохи вперед, — сказав Віталій Кім

Він додав, що з бюджету Миколаєва комунальному підприємству було виділено 40 мільйонів гривень. При цьому хлопці з Варти повністю укомплектовані за рахунок партнерів і донорів — у них якісна форма, тепловізори та т.і.

— І ми вже завдячуємо «Обласній варті», що в перші три місяці вони утримали місто і не дозволили  мародерити й багато чого іншого, — додав Віталій Кім.

У Миколаєві ракета вцілила в кабінет очільника області Віталія Кіма

Кім попередив про залп росіян С-300 ближче до опівночі

Віталій Кім попередив про атаку шахедів (доповнюється)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів