З 22 травня дозволено міські, приміські, внутрішньообласні та міжнародні пасажирські автоперевезення

17:11 20 травня 2020 р.

Фото до новини

15 червня – це та дата, коли Україна планує перейти до здійснення внутрішніх та міжнародних авіаперевезень. Вони передбачені на 3-му етапі послаблення карантину.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час спільного прес-брифінгу міністрів охорони здоров'я, освіти і науки та інфраструктури за підсумками засідання Уряду 20 травня.

”Конкретні графіки того, з якими країнами і коли ми будемо поновлювати роботу та авіаційне сполучення, ми будемо оприлюднювати окремо. Зараз над цим ведеться активна робота, адже більшість країн світу поки що лишають зачиненими свої кордони. Вже починаючи з червня вони планують відкривати туристичні сезони та відповідно в’їзд для іноземців. Тому ми будемо синхронізувати ці процеси”, - сказав Владислав Криклій.

Нагадаємо, що згідно з рішенням Уряду, прийнятим сьогодні, 20 травня, робота транспорту в Україні поступово відновлюватиметься. Регіони України, в яких за останні 7 днів на 100 тисяч населення налічується в середньому менше 12-ти нових випадків COVID-19, середня кількість ПЛР та ІФА тестувань становить більше 12-ти, а завантаженість ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, складає менше 50%, можуть послабити протиепідеміологічні заходи та поступово відновлювати роботу транспорту.

Так, з 22 травня дозволено здійснювати регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні, а з 25 травня - перевезення пасажирів у метро. З 1 червня відновлюються залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні, а також міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом.

Обов’язкові вимоги безпеки залишаються незмінними: масочний режим, температурний скринінг працівників, постійна дезінфекція транспорту та ін.

Сам термін карантину продовжено до 22 червня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів