Японська компанія «Фуджикура» відкриє у Львові завод з виробництва автопроводки

13:42 23 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dej.biz

Як заявив у п’ятницю голова Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Сергій Євтушенко, це станеться після підписання економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Сергій Євтушенко повідомив сьогодні, 23 травня,, що японська компанія «Фуджикура» з виробництва автопроводки відкриє аналогічний завод у Львові. Про це він заявив у п’ятницю під час круглого столу в Києві.

За його словами, це станеться, як тільки Україна та ЄС підпишуть економічну частину Угоди про асоціацію. «Вони зараз чекають повноцінної реалізації договору про асоціацію з всеосяжною зоною вільної торгівлі і починають будівництво», – сказав чиновник.

Як повідомив Євтушенко, якщо опиратися на розрахунки, то будівництво заводу триватиме півтора року. За його словами, сам факт того, що японська компанія укладає договір з Україною свідчить про те, що інвестори зацікавлені у розвитку проектів на території нашої країни. 

«Україна стає цікавою юрисдикцією, оскільки у нас з'являється договір про поглиблену та всеосяжну торгівлю з ЄС, ми стаємо зручним місцем, де можна організовувати виробництво і хорошу логістику», – сказав Євтушенко.

Він вважає, що підвищений інтерес інвесторів пов'язаний зі зміною політичної ситуації в Україні, підписанням договору про асоціацію, активною співпрацею з МВФ і в цілому з геополітичним вибором. «Ми рухаємося в бік найбільшого у світі ринку, де Україна отримає можливість працювати», – підкреслив Євтушенко.

Повідомляючи про це сьогодні, 23 травня, «iPress.ua» нагадує, що японська компанія «Фуджикура» в середині квітня повідомила, що планує створити понад 3 тис робочих місць на підприємстві, яке будують в індустріальному парку Львова «Рясне 2». Японія вкладає в Україну $75 млн. Як повідомляв «iPress.ua», 25 квітня влада Японії підтвердила намір надати Україні фінансову допомогу на суму €800 тис для відновлення стабільності і контролю за прозорістю президентських виборів.

27 березня представник Японії при ООН повідомив, що його країна готова надати України $1,5 млрд допомоги. З цих коштів $1,1 млрд повинні були надійти у вигляді позик з низькою відсотковою ставкою. Також японська влада заявила про готовність надати Україні $10 млрд кредиту під 0,1% річних на 40 років задля реконструкції Бортницької станції аерації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів