Янукович житиме у приймах у Клюєва за старою ціною оренди

13:03 27 вересня 2013 р.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив Сергію Клюєву стати власником ТОВ "Танталіт" (Київ), яке орендує 127 га землі і володіє низкою об'єктів нерухомості в "Межигір'ї" під Києвом.

Про купівлю Сергієм Клюєвим фірми "Танталіт" за 146 млн грн без урахування боргів на балансі компанії стало відомо 3 вересня. Народний депутат розповів про детальний фінансовий аудит всіх об'єктів, які є на балансі "Танталіту", а також про плани на технічний аудит. За його результатами Клюєв збирається визначитися зі стратегією проекту з робочою назвою "Нові Петрівці".

Відразу після офіційного повідомлення Клюєв заявив, що він не планує переглядати суму оренди, яку платить президент Віктор Янукович за користування "Межигір'ям".

У лютому 2013-го ЗМІ оприлюднили низку подробиць про резиденцію Януковича. Зокрема, журналіст "Української правди" Сергій Лещенко повідомив, що невелика ділянка, яку президент купив у "Межигір'ї", служить для того, щоб виправдати його присутність на цій території.

"Територія Межигір'я - це майже 140 гектарів, які, за документами, перебувають в оренді фірми "Танталіт". У Януковича в приватній власності є земельна ділянка, розташована всередині, і він придбав її у держави за якісь копійки в 2010 році, після інавгурації президента. Моя версія - це зробили для того, щоб виправдати взагалі його перебування там", - писав Лещенко.

За словами журналіста, насправді всю територію "Межигір'я" контролює Янукович. "Це така схема легалізації його присутності там. Хоча насправді державна охорона охороняє весь периметр. І заборона для польотів - над усією територією, і з річки - спеціальна охорона на катерах. Уся ця територія підконтрольна президенту. А ця невелика ділянка - формальність", - розповів Лещенко.

Нагадаємо, ТОВ "Танталіт" орендує 127 га землі і є власником низки об'єктів нерухомості на території "Межигір'я" - приватної резиденції президента України Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, яку він має з 2002 року.

Нещодавно повідомлялося, що адміністрація президента України спростувала зв'язок Віктора Януковича і його сім'ї з будівництвом вілли на мисі Айя в Криму, яку видання "Українська правда" назвала новим "Межигір'ям". Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів