Як вибрати кондиціонер для офісу?

10:58 4 серпня 2020 р.

Фото до новини

За вимогами сучасних стандартів для комфортного перебування працівників у офісах повітря має бути очищеним від органічного та мінерального пилу.

Важливо, щоб інші параметри та вимоги щодо стану повітря теж зберігалися: 

  • у складі має бути 21% кисню;

  • частина вуглекислого газу не може перевищувати 0,3%;

  • температура — від 20 до 24°С;

  • вологість 50-60%;

  • швидкість руху повітряної маси не може перевищувати 0,15 м/с.

Для підтримки потрібних вимог власники чи орендарі офісних приміщень повинні встановлювати кондиціонери. 

Особливості вибору кліматичної техніки для офісу

Для офісів взагалі підходять звичайні кондиціонери, які ще класифікуються як побутові. Їх потужності вистачає на нормальну роботу у приміщеннях площею до 100 кв. м. Але важливо при цьому правильно вибрати модель, дивлячись на всі характеристики. 

Мобільні кондиціонери

У першу чергу треба звернути увагу на площу приміщення, для якого ви шукаєте обладнання. Якщо площу офісу не перевищує 30 кв. м, то ви можете без втрат використовувати мобільні моделі. 

Завдяки функції портативності вони можуть переноситися з одного кінця кімнати в інший. Досить помітний недолік — шум, який з'являється під час роботи. Але у людному приміщені часто цього можна не помітити. 

Спліт-системи

Для великої площі кімнати потрібно встановлювати спліт-системи, які складаються з зовнішньої та внутрішньої частин. Вони мають порівняно велику потужність, що позитивно позначається на стані повітря в офісі. До того ж шум виходить від тієї частини, яка знаходиться з зовнішньої сторони будівлі, внутрішня не відтворює практично ніяких звуків.

Але у таких системах завжди присутня велика кількість додаткових функцій, які можуть ніколи не знадобитися у користуванні. Особливо важливо звертати увагу на цей фактор, коли купівлею займається бюджетна організація, яка має обмежені фінансові можливості. Немає сенсу переплачувати за непотрібні функції.

У деяких моделей обох видів кондиціонерів зустрічається функція регулювання завдяки смартфону через Wi-Fi. Великий вибір продукції з зручними фільтрами ви можете знайти тут https://allo.ua/ru/products/kondicionery/. Шукайте ідеальну модель кондиціонера та не переплачувайте.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів