Видобування бурштину подешевшало

16:15 5 березня 2020 р.

Фото до новини

Президент Володимир Зеленський підписав закон про зменшення ставки рентної плати за користування надрами для видобування бурштину.

Про це свідчать дані на сторінці закону № 2241 про внесення змін до податкового кодексу на сайті Верховної Ради. 4 березня документ було повернуто з підписом Президента.

Закон передбачає, що ставка рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин (бурштину) зменшилася з 25% до 10%. Відповідну зміну внесено до пункту 252.20 статті 252 Податкового кодексу.

Закон доповнює «Перехідні положення» Податкового кодексу нормою про те, що передбачається тимчасово встановити ставку рентної плати за користування надрами для видобування бурштину, визначену пунктом 252.20 статті 252 кодексу: до 31 грудня 2020 року включно – у розмірі 5%, а до 31 грудня 2021 року включно – у розмірі 8%.

Як інформував «ЩЛ», Львівська обласна рада закликала Президента України не допустити звуження обсягу повноважень органів місцевого самоврядування у сфері використання надр.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів