Вулицю Пекарську обіцяють відремонтувати до 1 вересня

16:09 2 лютого 2021 р.

Фото до новини

Триває реконструкція вулиці Пекарської. За інформацією ЛКП «Львіввавтодор», зараз ремонтні роботи зосереджені на всьому відтинку — від вул. Шімзерів до вул. Тершаковців, Роботи проводить ТзОВ «Вельт Капітал». Повністю реконструкція вулиці буде завершена до 1 вересня цього року. Вартість робіт — 109,4 млн грн.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

«Зараз на вул. Пекарській триває повна заміна всіх мереж — новий колектор, водопостачання, нове освітлення, нові хідники, велодоріжка, нові зони паркування.

Та ділянка, яка вже зроблена, ближче до вул. Мечникова — там дуже хороша якість. Мені приємно, що зараз, коли погодні умови не дають можливості далі викладати бруківку, підрядник виконує земляні роботи. Якраз у таку погоду ця робота відбувається добре. Коли ж буде потепління, то вже будуть викладати бруківку.

Взагалі, я думаю, що навесні ми відкриємо вул. Пекарську до Шімзерів, а до 1 вересня маємо повністю завершити роботи. І вже з вересня зробимо невеликий шматок вул. Шімзерів. Думаю, за 2−3 місяці завершать. Сама вул. Пекарська до 1 вересня має бути готова. Поки усі роботи йдуть по плану. Зараз на дворі 2 лютого, а на місці працює техніка, люди, робота кипить", — розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Як розповіла Оксана Єстеферова, директорка ЛКП «Львівавтодор», на відтинку вул. Пекарської від вул. Мечникова до вул. Шімзерів вже завершено всі роботи із заміни інженерних мереж, мощення — на стадії завершення. Та поки мінусова температура, мощення не проводять, а чекають стабільно плюсової температури.

«Натомість активно йдуть роботи із заміни мереж на відрізку від вул. Шімзерів до вул. Тершаковців. Майже завершена заміна водогону, проводиться санація колектора, — залишилося приблизно 30% зробити.

Також зараз тривають роботи з перепідключення каналізаційних випусків до будинків.

Всю вул. Пекарську плануємо завершити у серпні. Та після цього ще триватимуть ремонтні роботи на вул. Шімзерів", — розповіла Оксана Єстеферова.

«Під час ремонту ми трохи змінили структуру вулиці - додали місця для паркування, зробили широкі хідники, встановили нове освітлення. Буде двостороння велоінфраструктура. Вулиця буде безпечною і зручною для користування всім.

Думаю, що за місяць-півтора будуть завершені роботи із заміни мереж і стартує замощення по всій ширині. Проводячи мощення дороги, використовуємо лише натуральний камінь. Так, бордюри з натурального каменю — граніт, повторно використана мозаїка, яка тут була", — відзначив Андрій Білий, заступник директора департаменту житлового господарств та інфраструктури ЛМР.

Нагадаємо, проектом реконструкції вул. Пекарської, який розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку, передбачено капітальний ремонт проїзної частини з бруківки та мозаїки із заміною конструктивних шарів, влаштування місць для паркування, будівництво велосипедних доріжок та велосипедних смуг, капітальний ремонт покриття тротуарів, капітальний ремонт світлофорного об'єкта, заміна існуючих мереж водопостачання та каналізації, зовнішнього освітлення, зовнішнього газопостачання, електропостачання, теплопостачання, мереж зв’язку. Також проектом передбачені умови безперешкодного і зручного пересування маломобільних груп населення. Влаштування благоустрою території.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів