Втрата Україною більшої частини її територій призведе до дефолту, – рейтингова агенція

11:58 5 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

Про це попереджає «Standard & Poor's».

Якщо Україна втратить більшу частину території, то на неї чекає дефолт. Про це попереджає рейтингова агенція «Standard & Poor's». 

Зараз рейтинг України оцінюють, як «ССС», тобто країна перебуває на межі дефолту. Однак, якщо курс валюти надалі погіршуватиметься, а територія буде окупована – країна не зможе виплачувати зовнішній борг. Разом із цим, стало відомо, що указом федерального прокурора Швейцарії заморожені банківські активи, які можуть належати Віктору Януковичу та його оточенню.

Про це повідомляє сьогодні, 5 травня, «5 канал». Натомість «Преса України» розповідає про це розгорнутіше:

«Міжнародне рейтингове агентство «Standard & Рoor's» не виключає гіршого розвитку подій в українській економіці, якщо уряд не знайде спосіб знизити градус протистояння всередині країни. Керівник комітету суверенних рейтингів агентства Джон Чамберс звернув увагу, що втрата частини територіальної цілісності позбавить уряд можливості обслуговувати свій зовнішній борг. На даний момент Росія окупувала Крим, тоді як в інших регіонах напруженість тільки збільшується.

«Україна увійшла в кризу з помірним державним боргом при існуючому обмінному курсі. Але очевидно, що якщо обмінний курс впаде і вони втратять нові шматки своєї території, їх здатність обслуговувати свій борг буде поставлена під загрозу», – поділився Чамберс.

Варто відзначити, що в своїй останній доповіді рейтингове агентство знизило довгостроковий валютний рейтинг України до «ССС», зберігши негативний прогноз. Нічого оптимістичного в майбутньому Україні не бачать і представники Міжнародного валютного фонду, які звернули увагу, що погіршення відносин між Києвом і Москвою приведе до скорочення товарообігу. 

«Які б прогнози хто не робив, вони будуть визначатися політичною ситуацією. Так що, якщо вибори пройдуть гладко, а територіальна цілісність, не рахуючи Криму, буде збережена, підсумок буде куди кращим, ніж якщо ця проблема посилиться... За останні кілька днів ситуація погіршилася», – додав Чамберс. З іншого боку експерт пояснив, що ще рано говорити про «розділеної Україні», при цьому у країни є високий потенціал не тільки в промислових ресурсах на сході, але і потужний людський ресурс, тому перспективи розвитку залишаються оптимістичними, якщо уряд вибере правильний напрямок».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів