Водії легковиків платитимуть за користування кожним кілометром дороги Львів-Краковець 40-50 копійок, – експерт

11:42 5 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: stadion.lviv.ua

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський повідомив:«Інвестор отримає в користування ділянку траси і зможе стягувати плату за проїзд нею».

Першу в Україні платну дорогу Львів-Краковець збудують на кордоні з Польщею. Її протяжність – 84,4 км.

Цього місяця Міністерство транспорту оголосить тендер серед фірм, що прокладатимуть шляхопровід. Альтернативну об'їзну – не закриватимуть. Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський розповів також:

«100 кілометрів такої дороги коштує $350–500 млн. Будуватиметься у концесію. Це означає, що інвестор отримає в користування ділянку траси і зможе стягувати плату за проїзд нею.

Ми не почали тендерну процедуру. Зараз – на так званій передмаркетинговій стадії. Тобто активно бігаємо по світу і говоримо: у нас є такий проект, будь ласка, приходьте, будуйте».

Своєю чергою, громадський активіст Європатруля В'яче¬слав Коновалов коментує: 

«Добре, що з'явиться нормальна дорога. Рівне покриття, інфраструктура – кав'ярні, заправки, готелі. За рахунок оплати вона час від часу капітально оновлюватиметься. Ніякого ямкового ремонту. Будуть задоволені і жителі сіл, через які дорога проходить зараз. Там значно зменшиться транспортний потік, –Наступною платною дорогою можна зробити об'їзну в Києві. Було б добре пустити таку зі столиці на Одесу. Але там неможливо мати і альтернативну, безкоштовну.

У скільки обійдеться проїзд для водіїв – поки що невідомо. Вартість має визначати Кабмін.

Автомобільний експерт Олександр Бачовський припускає: «Думаю, кілометр для легкової машини коштуватиме 40-50 копійок, для вантажної – гривню. При в'їзді на платну дорогу поставлять шлагбауми, біля них – автомати з прийому купюр. Заплатив – і їдеш майже 100 кілометрів з комфортом».

Першу платну дорогу в Україні на Львівщині хотіли побудувати за президентства Леоніда Кучми, а потім – до Євро-2012. Три роки тому проклали чотири кілометри.

Про це повідомили сьогодні, 5 червня, в київській «Газеті по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів