Власник басейну «Динамо» у Львові 11 разів відмовив мерії. Що вона запропонувала

20:12 23 липня 2024 р.

Фото до новини

Басейн не використовують 20 років.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Львівська міська рада готова прийняти на баланс закинутий басейн на вул. Стуса, який є у приватній власності «Динамо», щоб відновити його для фізичного розвитку дітей — мешканців громади, розвитку тренувальної бази для плавців та реабілітації військовослужбовців і ветеранів війни у межах UNBROKEN. Відповідне рішення прийняли сьогодні на сесії Львівської міської ради.

Басейн, що розташований на вул. В. Стуса, 4, перебуває у власності ГО «Львівська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України». Зараз він — у вкрай занедбаному стані, адже вже понад 20 років не використовується.

Для збереження спортивної інфраструктури міста Львівська міська рада готова взяти басейн у комунальну власність та відновити його за інвесторські кошти.

«Ми ведемо перемовини з «Динамо». Місто зацікавлено, щоб на цій спортивній споруді, що зараз є у вкрай жахливому стані, запрацював басейн для реабілітації військових, розвитку дітей і тренування спортсменів. Реабілітація засобами фізичної культури та спорту, зокрема плавання, є найкращою. Це важливо для центру UNBROKEN, для нашого відділу спорту військових.

В місті є прекрасний об’єкт, з яким «Динамо» чомусь багато років нічого не робить. Ми маємо інвестора, який готовий цей об'єкт відремонтувати. Однак найважливішим етапом роботи басейну є його утримання, відповідно місто готове це робити, якщо об’єкт буде в комунальній власності. Ми бачимо цю споруду, як соціальний об'єкт, який має працювати на користь мешканців міста», – розповів Антон Нікулін, начальник управління спорту та молодіжної політики Львова.

Зазначимо, що місто 11 разів зверталося до власників басейну з цією пропозицією, однак досі не вдалося дійти згоди.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів