Влада Львова закликає власників приміщень звільнити орендарів-підприємців від сплати оренди на час локдауну

12:00 19 березня 2021 р.

Фото до новини

Із такою пропозицією мер Львова Андрій Садовий звернувся до членів виконавчого комітету міськради. Нагадаємо, відсьогодні і до 28 березня у Львові діє посилений карантин, відтак не працює низка закладів та установ.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Висловлюю подяку всім підприємцям малого та середнього бізнесу, які з розумінням поставились і мають повагу до рішення комісії з надзвичайних ситуацій, до керівництва міста. Однак не всі підприємці були якісно поінформовані. Скажімо, сьогодні до міської ради прийшла група людей із ринку „Південний“. Тож я би пропонував — звернутися від виконавчого комітету міста до всіх власників приміщень, які мають орендарів, і ці орендарі через рішення міської комісії з питань надзвичайних ситуацій не можуть повноцінно працювати, щоб скасувати орендну плату на час локдауну. Ми, нагадаю, по нашому комунальному майну на рік дали нульову ставку для малого та середнього бізнесу, який орендує приміщення в громади міста», — зазначив Андрій Садовий.

Як зауважив перший заступник міського голови Андрій Москаленко, необхідність сплати за оренду приміщення — це одна головних претензій підприємців, які протестували проти впровадження локдауну.

«Вважаю, що було б цілком справедливо та правильно, адже орендна плата під час призупинення роботи закладів — це була одна з головних претензій підприємців сьогодні. Тож ми рекомендуємо, аби зараз, поки ті чи інші локації не працюватимуть, керівництво звільнило підприємців від сплати оренди, і в цей складний період це було б мудре рішення. Будемо ініціювати таке рішення», — додав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, під час локдауну на території Львівської МТГ заклади громадського харчування можуть працювати лише «на виніс» та доставку. Натомість у ТЦ відчинені тільки продуктові магазини, аптеки та зоомагазини, а господарські магазини працюють на видачу за попереднім замовленням.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів