Відімкнення електроенергії – це безгосподарність і саботаж

14:27 9 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ua.korrespondent.net

В Україні контрольні пакети більшості енергопостачальних підприємств є у приватній власності. Тож стосунки між споживачами електроенергії і надавачами послуг регулюються як ринкові. Однак збитки від недолугого менеджменту енергокомпанії намагаються компенсувати за рахунок звичайних мешканців, які у більшості ретельно платять за електроенергію.

В той час, коли на Західній Україні масово відключають від світла цілі населені пункти, електроенергія безперешкодно подається і в Крим, і на територію східних областей, контрольовану бандитськими угрупованнями. При нульових проплатах за споживання! Про це йдеться у заяві фракції політичної партії «УДАР Віталія Кличка», яку сьогодні, 9 грудня під час сесії Львівської обласної ради зачитав депутат Іван Горон.

Подаємо цю заяву повнотекстово - з редагуванням десятка мовних помилок:
"Заява фракції Політичної партії «УДАР (Український демократичний альянс за реформи) Віталія Кличка» у Львівській обласній раді щодо введення в дію графіків  аварійних вимкнень електроенергії

З початку грудня  недолугі дії окремих керівників енергетичної сфери фактично повернули нас у хаос 90-х, часи так званих «графіків аварійних вимкнень електроенергії».  Уже другий тиждень в області хаотично, без попереджень, без будь-яких логічних схем, вимикають від електроенергії цілі райони.
Без світла та опалення на невизначений час залишаються житлові масиви, лікарні, школи та дитсадки. Мерзнуть наші діти, під загрозою летальних наслідків опиняються оперовані та хворі, підключені до систем життєзабезпечення. Значних матеріальних втрат зазнають мешканці, бо "горять" електроприлади, та підприємці, бо ламається обладнання, від холоду гине худоба і птиця. При зниженні температури повітря неминуче замерзання труб водогонів та центрального опалення.

Такі дії окремих керівників енергетичної сфери в теперішній час мають усі ознаки саботажу та диверсійної діяльності. Бо не лише нищать майно держави та громадян, загрожують життю людей, але й сіють паніку серед населення, нарощують недовіру до влади і протестні настрої населення.
Представники Львівобленерго, припинивши тижневу мовчанку, у своїх офіційних заявах та коментарях почали говорити про якісь міфічні «планові графіки аварійних вимкнень», однак очевидно, що жодної системності чи графіків як таких не існує – бо усі відімкнення відбуваються хаотично та непередбачувано, про них не поінформовані не лише мешканці, але й керівники області, районів, міст, сіл, господарських структур.

Про злочинну безгосподарність горе-керівників свідчить хоча би той факт, що у місті Львові від постачання електроенергії відключають одні й ті ж спальні райони міста, які не є найбільшими споживачами електроенергії. І в той самий час цілими ночами на повну потужність освітлюються парки, стадіони, архітектурні пам’ятки.

В Україні контрольні пакети більшості енергопостачальних підприємств є у приватній власності. Відтак, стосунки між споживачами електроенергії і надавачами послуг регулюються як ринкові. Однак збитки від недолугого менеджменту енергокомпанії намагаються компенсувати за рахунок звичайних мешканців, які у більшості ретельно платять за електроенергію.

Більше того! В той час, коли на Західній Україні масово відключають від світла цілі населені пункти, електроенергія безперешкодно подається і в Крим, і на територію східних областей, контрольовану бандитськими угрупованнями. При нульових проплатах за споживання!

Вимагаємо від Львівської обласної державної адміністрації:

1.      Навести лад в енергетичній сфері регіону, припинити неконтрольовані відключення електроенергії приватних помешкань громадян, лікарень, шкіл та тих господарських об’єктів, які можуть зазнати непоправних економічних втрат.
2.      У випадку дійсної необхідності зменшення навантаження споживання електроенергії терміново розробити гнучкий графік відключення енергомістких об’єктів, для яких таке відключення може спричинити найменшу шкоду. А про усі можливі відключення попереджати заздалегідь.
3.      Створити комісію з відшкодування матеріальних втрат населення та господарських суб’єктів від неконтрольованого відключення електроенергії. Надати постраждалим юридичний супровід у судових позовах до відповідальних енергогенеруючих та енергорозподільчих компаній, з вини яких виникли ці збитки.
4.      У випадку невиконання справедливих вимог громади, ініціювати процедуру реприватизації енергогенеруючих та енергорозподільчих приватних компаній, які нанесли значну матеріальну та моральну шкоду мешканцям Львівської області.

Фракція політичної партії «УДАР» у Львівській обласній раді".

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів