Від електропостачання відімкнули адмінбудівлю «Львівводоканалу»

14:34 17 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: lviv.ridne.net

Про це повідомляє в понеділок прес-служба міськради.

Як поінформували її у ЛМКП «Львівводоканал», через його борги перед ПАТ «Львівобленерго» (станом на 17 лютого – майже 4 млн. грн.) друге з цих підприємств відімкнуло сьогодні від електропостачання адміністративний будинок першого. Однак у ньому запевняють: «Це не впливає на водопостачання мешканців, оскільки всі наносні станції працюють у звичному режимі».

У ЛМКП «Львівводоканал» зауважують, що причиною виникнення боргу стало постійне здорожчання енергоносіїв. До прикладу, тарифи на електроенергії лише минулого року зростали тричі.

Відтак, таке стрімке підвищення цін на електроенергію призвело до збільшення питомої ваги вартості споживання електроенергії у витратах водоканалу до майже 60%, що унеможливлює нормальну фінансово-господарську діяльність підприємства. Як наголошують у ЛМКП «Львівводоканал», на підприємстві постійно впроваджують енергоощадні заходи, відбувається оптимізація режимів роботи насосного обладнання і заміна запірно-регулюючої арматури.

Завдяки налагодженню технологічних процесів, водоканалу минулого року вдалося скоротити обсяги спожитої електроенергії на 600 тис. кВат/год. У ЛМКП «Львівводоканал» зазначили також:

«Незважаючи на зменшення споживання, економічного ефекту від реалізації проектів по енергозбереженню ми не досягаємо. Причина – постійне здорожчання електроенергії. На сьогодні державний бюджет заборгував нам за різницю в тарифах за енергоносії 84 млн. грн. Зараз ми проводимо переговори з керівництвом ПАТ «Львівобленерго» щодо погашення заборгованості шляхом залучення субвенцій з державного бюджету на погашення заборгованості у різниці в тарифах».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів