В «Укрзалізниці» планують на чверть підняти вартість тарифів

14:40 7 лютого 2019 р.

Фото до новини

В «Укрзалізниці» заявили, що планують 2019 року на чверть підняти вартість тарифів на перевезення пасажирів залізничним транспортом.

Про це повідомило в четвер, 7 лютого, «Радіо Свобода». В «Укрзалізниці» запевняють – щоб зробити перевезення беззбитковими, вартість квитків потрібно підняти більш як у два рази, а тарифи на перевезення багажу – майже у 3,5 рази.

«Зміна тарифів на пасажирські залізничні перевезення закладена в кількісні припущення прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2019 рік і передбачена в розмірі 25%», – пояснила прес-служба «Укрзалізниці»  у відповіді на запит «Радіо Свобода».

«Укрзалізниця» готує пропозицію до Міністерства інфраструктури України провести індексацію тарифів на перевезення пасажирів у два етапи: з 1 квітня на 12% і з 1 жовтня на 12%», – уточнили в «Укрзалізниці».

Якщо міністерство й інші причетні органи виконавчої влади підтвердять таку пропозицію, тарифи проіндексують у всіх категоріях поїздів і вагонів (крім вагонів першого класу поїздів Інтерсіті+), що курсують територією України, додали в УЗ.
Крім того, з 1 квітня 2019 року індексується рівень тарифів на перевезення багажу і вантажобагажу на 25%.

«Залізничний транспорт несе значне соціальне навантаження через здійснення пасажирських перевезень за тарифами нижчими від економічно обґрунтованого рівня більш ніж у два рази, а також від перевезень пільгових категорій громадян, визначених чинним законодавством України», – заявили в «Укрзалізниці».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів