В одному з районів Львова помиють пам'ятники на 800 тис грн

12:38 22 квітня 2021 р.

Фото до новини

Галицька районна адміністрація заплатить приватній підприємиці Оксані Луць 799 тис. грн за послуги з очищення та поточного ремонту міських пам’ятників. Йдеться про 17 об’єктів в центрі міста.

Про це пишуть Наші гроші. Львів, пише Dailylviv.

За ці кошти впродовж 2021 року пам’ятники мають почистити металевими щітками та хімічним засобом, помити під високим тиском, відполірувати та намастити воском, замінити кілька гранітних плит.

Згідно з угодою, на очистку 17 пам’ятників в центрі Львова підприємиця використає: 8,5 л воску, 8 кг полірувальної пасти, 20 кг клею, 89 літрів засобу для чищення та 3 шматки господарського мила. Загальна площа поверхонь, які відмиватимуть – 1061 кв.м. Найбільшим є пам’ятник Тарасові Шевченку, його площа – 500 кв. м, найменшим – Амвросію Бучмі – 1 кв.м.  Із суми контракту, 500 тис. грн піде на заробітну плату, прибуток підприємиці складе 38 тис. грн.

Про вартість

Галицька районна адміністрація щорічно замовляє послуги з очищення та ремонту пам’ятників на своїй території. Вже три роки поспіль їх надає Оксана Луць. Минулого року той самий об’єм робіт коштував вдвічі менше – 400 тис. грн. Чим зумовлено подорожчання представник замовника пояснити не зміг, ми також не змогли отримати на момент публікації коментар від відділу комунального господарства адміністрації.

Згідно з договором, найбільше виросла заробітна плата – майже на 50%. Втім в локальному кошторисі ціна на кожну послугу зросла по-різному: очищення поверхонь зросло в півтора рази, промивання – в 2,5 разів, послуги з нанесення хімічного засобу – майже в 5 разів.

Про переможця

Оксана Луць зареєстрована приватною підприємицею в селі Верхній Лужок, Старосамбірського району з березня 2018 року. Основний вид її діяльності – будівництво та прибирання. За даними проєкту Clarity, з 2019 року вона отримала 13 державних замовлень на суму 3,84 млн грн, з них майже 3 млн грн від Галицької райадміністрації.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів