Уже чотири мережі не продаватимуть пальне підвищеної якості

15:04 16 травня 2021 р.

Фото до новини

Ще щонайменше дві мережі АЗС долучилися до числа тих, хто вирішив призупинити продаж пального підвищеної якості через запровадження урядом граничного рівня торговельної надбавки до середньої ціни бензину і дизпального.

У фейсбуці мережі автозаправних станцій KLO і SOCAR заявили, що тимчасово призупиняють продаж пального VENTUS 95 та VENTUS Diesel і NANO 95 та Diesel Nano Extro кожна відповідно.

Про це повідомляє Радіо Свобода, пише Dailylviv.

Раніше про призупинення продажу преміального палива заявили мережі WOG і ОККО.

Уряд постановою від березня 2021 року запровадив тимчасове (на час карантину) державне регулювання роздрібних цін на бензин А-92, А-95 і дизельне пальне, що реалізується на АЗС шляхом декларування їх збільшення. Цього тижня вступила в силу постанова, що передбачає граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива не вище ніж 7 грн/літр і бензину – не вище ніж 5 грн/літр.

У «Європейській Бізнес Асоціації» назвали ініціативи «неприйнятними в цивілізованій європейській країні», та заявили, що вони «сприятимуть ще більшій тінізації ринку».

У Мінекономіки заявили, що введення тимчасового державного регулювання цін на продаж через мережі АЗС бензинів А-92, А-95 і ДТ шляхом встановлення граничної торговельної надбавки необхідне для запобігання зловживань суб’єктами господарювання та доступності для населення цієї продукції.

Продавці пального не можуть брати собі більше, ніж 5 або 7 гривень, - Уряд

Чотири види пального припинили продавати на автозаправних станціях двох мереж

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів