Уряд схвалив новий Перелік галузей і спеціальностей

23:36 30 серпня 2024 р.

Фото до новини

У попередньому Переліку галузей знань і спеціальностей було 28 галузей, а у новому - 11

Про це повідомило Міністерство освіти і науки, пише DailyLviv.com. Оновлення Переліку відбулося на виконання вимог Закону України «Про вищу освіту», а також рекомендацій Європейської комісії про гармонізацію українського Переліку з Міжнародною стандартною класифікацією освіти (МСКО). 

Приєднання до системи європейської статистики вимагає реструктуризації української системи обліку підготовки фахівців. У попередньому Переліку галузей знань і спеціальностей було 28 галузей. У новому — 10, що відповідає МСКО, + 1 «Безпека і оборона», яка відповідає особливим умовам, у яких зараз перебуває Україна. 

Ухвалення нового переліку галузей знань і спеціальностей саме зараз є дуже доречним з огляду на запланований перегляд стандартів вищої освіти, який розпочнеться у 2025 році у зв’язку з ухваленням у травні 2024 року Закону про індивідуальні освітні траєкторії як частина ініціатив МОН щодо трансформації змісту освітніх програм на всіх рівнях вищої освіти та унормування вимог до регульованих спеціальностей. 

Найближчим часом буде підготовлено таблицю відповідності Переліку галузей знань і спеціальностей 2015 року та ухваленого сьогодні нового Переліку.

Буде анонсовано громадське обговорення цієї таблиці відповідно до нового Переліку галузей знань і спеціальностей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів