Урожай червоної лохини, яка росте тільки в субтропіках, уперше збиратимуть на Львівщині

20:21 31 липня 2024 р.

Фото до новини

Фермерське господарство розташоване неподалік національного парку «Сколівські Бескиди».

Про це DailyLviv.com повідомив керівник підприємства «Органічний сад» Богдан Боднар.

Як розповів керівник підприємства Богдан Боднар, попри війну та складну економічну ситуацію, вони продовжують розширювати свої плантації.

Навесні цього року висадили ще 2,5 гектари лохини. В планах на майбутнє – розширення лохинових садів до 25 га. Також висадили експериментальні кущі  червоної лохини, яка росте тільки в субтропіках. Спроба виявилася успішною, тож цього року збиратимуть перші плоди. Органічну лохину під брендом "Stynava organic garden" тут вирощують ще з 2017 року. Фермерське господарство розташоване неподалік національного парку «Сколівські Бескиди» і є єдиним садом у гірській місцевості України, де клімат та ґрунт природно придатні для вирощування лохини.

Читайте також: На вирощування фундука аграріям Львівщини дали найбільший грант - 12 млн грн, на ягоди — менше

Професійний досвід вирощування ягоди перейняли у партнерів, сертифікованих розсадників лохини – компаній «Польська борувка» та «Поляна». На сьогодні «Органічний сад» вирощує лохину на 15 гектарах землі. Продають урожай не тільки на внутрішньому ринку, а й експортують.

У межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки у 2023 році господарство отримало пільговий кредит для придбання посадкового матеріалу та органічних добрив, а також скористалися грантовою програмою єРобота «Власна справа» та отримали кошти на придбання обладнання з автоматизації системи зрошення.

Читайте також: Тисячі тонн: селяни на Львівщині скооперувалися для продажу органічних ягід у ЄС (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів