Укриття на понад 700 тисяч осіб починають будувати в Естонії

13:03 9 березня 2024 р.

Фото до новини

Упродовж наступних десяти років країна планує побудувати низку укриттів, які будуть здатні вмістити понад 700 тисяч осіб, що становить більшу частину населення всієї Естонії.

Естонія хоче запровадити зобов'язання будувати укриття у всіх новозбудованих будинках. Водночас такий обов'язок поширюватиметься й на об’єкти, які вже існують.

Як повідомляє кореспондент Польського радіо Каміль Залєвський, обов’язок будувати укриття поширюватиметься на об’єкти площею понад 1200 квадратних метрів, пише DailyLviv.com

Це означає, що зобов'язання стосуватиметься житлових будинків, офісних споруд, торгових центрів, навчальних закладів і лікарень. На сайті естонського мовника ERR повідомляється, що таких закладів в Естонії близько п’ятнадцяти тисяч.

Читайте також: У Львові вперше будують мамади - безпечні кімнати-укриття за ізраїльським взірцем

Очільник МВС Естонії Лаурі Лаанемец заявив, що безпекова ситуація в цій частині Європи змушує владу діяти аж зараз, щоби забезпечити захист жителів у разі військової загрози.

Технічні вимоги розроблятимуться у співпраці з експертами та організаціями. Пізніше вони можуть бути введені як постанова міністра внутрішніх справ.

У МВС Естонії прогнозують, що протягом наступних десяти років країна побудує низку укриттів, які будуть здатні вмістити понад 700 тисяч осіб, що становить більша частина населення всієї Естонії.

Читайте також: У Львові відремонтували укриття на 300 осіб, яке не діяло понад 60 років: ціна (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів