«Укренерго» закінчує будівництво першої черги захисних споруд. Що захистили і яка ціна

15:53 19 серпня 2024 р.

Фото до новини

«Укренерго» розпочало процес укладання договорів з підрядниками на будівництво другої черги захисних споруд.

Про це інформує Укренерго, пише DailyLviv.com,

НЕК «Укренерго» фіналізує будівництво першої черги антидронового захисту високовольтного обладнання на 41 об’єкті компанії. Ще на 22 об’єктах компанії будівництво першої черги захисту завершує Державне агентство з відновлення та розвитку інфраструктури України.

"Як ми повідомляли раніше, «Укренерго» будує захисні споруди на своїх підстанціях відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2022 року №1482. 

Цей складний технічний проєкт реалізовано лише на високовольтних підстанціях «Укренерго». Україна – перша у світі країна, яка винайшла комплексне рішення фізичного захисту від ударів БПЛА. Захисні залізобетонні конструкції витримують прямий удар «шахедів», які є найбільш небезпечними для об’єктів високовольтної мережі, та захищають обладнання від уламків ракет. 

Захисні споруди вже збудовані на переважній більшості наших підстанцій. Згідно з розрахунками, пошкодження внаслідок російських дронових ударів по об'єктах системи передачі електроенергії без захисних споруд були б у 5-6 разів більшими.

Фінансування проєкту з будівництва антидронового захисту повністю забезпечується за кошти міжнародних фінансових організацій – МБРР, ЄІБ, ЄБРР та KfW. Жодної гривні з бюджету України на будівництво захисних споруд не витрачалось.

Для забезпечення максимальної прозорості виконання робіт ми наводимо вартість основних матеріалів, які формують 50-60% вартості всіх матеріалів, використаних на будівництво споруд і є подібними для всіх укриттів. Поточні ціни на матеріали є нижчими ніж стартові цін договорів.

«Укренерго» вже розпочало процес укладання договорів з підрядниками на будівництво другої черги захисних споруд на наших об’єктах. Ціни на матеріали в цих договорах повністю відповідають зазначеним вище",- йдеться в повідомленні.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів