Україна рятується від дефолту, - Bloomberg

10:41 26 листопада 2013 р.

Фінансові ризики України помітно знижені завдяки відмові від підписання угоди про асоціацію з ЄС. Це випливає з аналізу агентства Bloomberg.

Аналітики агентства безпосередньо пов'язують поліпшення ситуації з надіями інвесторів у зв'язку з можливою фінансовою допомогою, яку Україна отримає від Росії в обмін на відмову від євроінтеграційного курсу. За даними Bloomberg, Київ повинен у найближчі два роки витратити 15 млрд дол. на обслуговування державного боргу.

Лондонський економіст Тімоті Еш так прокоментував цю ситуацію: "Деякі інвестори сподіваються на більшу фінансову допомогу від Росії, кредити і дешевий газ. Таким чином, Україна буде нагадувати незабаром Білорусію - не найкращий приклад демократії, але завдяки доступу до російського фінансування знижується тривога дефолту і фінансових ризиків (Білорусії).

Аналітики відзначають, що після звістки про зміну зовнішньополітичного курсу України гривня зміцнилася щодо долара і євро.

Представники французького банку Societe Generale зазначили: "Крок Януковича знижує ризик дефолту України". На даний момент український державний борг входить в п'ятірку найбільш ризикованих кредитів.

"Підписання угоди з ЄС призвело б до різкого загострення торговельних зв'язків з Росією, - зазначив Регі Шательє, лондонський стратег Societe Generale... - Нинішній крок у найближчій перспективі знімає загрозу дефолту".

Про це пише РБК-Україна.

Щоправда, аналітики Bloomberg не сказали ні слова про інші способи порятунку України від дефолту, окрім як заходити у боргову яму до Росії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів