У Винниках не буде свого водоканалу

16:42 27 серпня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 27 серпня, міський голова Львова Андрій Садовий провів виїзну нараду у Винниках. Участь у нараді взяли керівники профільних структурних підрозділів Львівської міської ради та окремих комунальних підприємств.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Одним з питань, яке піднімали на виїзній нараді, було питання водопостачання та водовідведення для мешканців м. Винники.

«Сьогодні у нас немає проблем Винників і немає проблем Львова – є лише спільні проблеми Львівської об’єднаної громади. З юридичної точки зору, місцевий водоканал має бути частиною або підрозділом «Львівводоканалу». Треба все оптимізувати»,- зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, відповідну ухвалу про приєднання Винниківського водоканалу до «Львівводоканалу» буде винесено на розгляд сесії Львівської міської ради.

Також міський голова Андрій Садовий доручив вирішити питання щодо прокладання водопроводу на вул. Франка у Винниках, яку зараз ремонтують.

Як пояснила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, на жаль, у проєкті ремонту вул. І. Франка, замовником якого була Винниківська міська рада, не було враховано прокладення усіх інженерних мереж, зокрема водопроводу.

«Будемо працювати з проєктантом, як це питання вирішити. Адже, коли будується, ремонтується дорога, потрібно все вирішувати в комплексі – має бути зроблена каналізаційна мережа, водопровідна. Тоді ця дорога якісно експлуатується і немає жодних проблем і зауважень від мешканців. Тому, на доручення міського голови Львова, будемо аналізувати ситуацію і продумувати варіанти вирішення питання щодо проведення води для мешканців вул. І. Франка», - розповіла Ірина Маруняк.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів