У Сокільниках біля Львова запрацювала дахова сонячна електростанція

15:15 27 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

27 березня у Сокільниках у Пустомитівському районі відбулося урочисте відкриття сонячної електростанції на даху.

Про це повідомили сьогодні, 27 березня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Сонячна електростанція потужністю 65 кВт збільшить частку альтернативної енергії та знизить використання вуглеводневих енергоносіїв при виробництві електричної енергії. Участь в офіційному відкритті СЕС взяв перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський».

Урядовець зазначив: «Сьогодні альтернативна енергетика є одним із основних напрямів діяльності Львівської облдержадміністрації. На Львівщині вже працюють  сонячних електростанцій потужністю майже 30 МВт. Сьогодні працюють три вітрові електростанції загальною потужністю понад 30 МВт. Упродовж цього року ми очікуємо п’ять нових сонячних електростанцій, які відкриються на території Львівської області, а також дві вітрові електростанції».

Ростислав Замлинський також запевнив: «Дуже приємно, що до розвитку альтернативної енергетики долучились і приватні особи. Майже 200 приватних домогосподарств встановили дахові сонячні електростанції, що також генерують альтернативну енергетику, долучаються до енергетичної безпеки нашої країни. Це стало запорукою спільної позиції обласної державної адміністрації та обласної ради по впровадженню програми енергозбереження для населення, де виділено кошти для підтримки таких приватних ініціатив».

Урядовець також стверджував: « Розвиток інвестиційного напрямку є в пріоритетним. У Львівській ОДА створили відділ супроводу інвестора. Зараз ми може бачити результати цієї роботи. У минулому році ми відкрили понад 80 нових виробничих потужностей на загальну суму прямих інвестицій у понад 60 мільйонів доларів. Сумарні інвестицій склали 150 мільйонів доларів. У цьому році динаміка продовжується».

«Сонячна станція складається з фотоелектричних модулів потужність кожного – 275 Вт. Орієнтовна кількість виробленої електроенергії в рік – близько 72 600 кВт/год. Сума залучених інвестицій у будівництво СЕС становить 30 мільйонів гривень», – поінформували також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів