У мерії Львова повідомили, де вже є вода без хлорки, а де ще буде

14:43 3 лютого 2021 р.

Фото до новини

Торік влада Львова розпочала впровадження проєкту із застосування гіпохлориту натрію для дезінфекції води замість хлору. Цього року роботи триватимуть. На їхнє фінансування у бюджеті розвитку передбачають 74,5 млн грн.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

«У бюджеті розвитку на 2021 рік передбачено 74,5 млн грн на ремонтні роботи «Львівводоканалу». Найперше, що дуже важливо для нас, — це підготовчі роботи за проектом біогазу. Вони передбачають демонтаж та реконструкцію певних споруд, підведення інженерних мереж до того місця, де реалізовуватимуть цей проект. Так, на ці роботи передбачено 17,5 млн грн, і ще 15 млн грн передбачаємо на ремонтні роботи на очисних спорудах. Тобто ми вкладаємо кошти у їхню реконструкцію.

12 млн грн виділяємо на продовження робіт за проєктом гіпохлориту натрію. Вже є кілька пунктів, де ми облаштували відповідні насосні станції, щоб проводити дезінфекцію води не хлоркою, а гіпохлоритом. Це у Винниках, Збоїщах, Старому Селі. Відповідно, Франківський район Львова і Збоїща вже мають воду без хлорки. Далі такі станції плануємо зробити у Глинній Наварії, Карачинові тощо, щоб весь Львів отримував воду без хлору.

Також 20 млн грн передбачено на ремонт магістральних водопроводів, щоб зменшити витоки води. Хоча на це нам треба 100 млн грн.

Відзначу, що завдяки заміні мереж, ми вже на 8% зменшили витоки води, починаючи з 2017 року. У 2017 році у нас втрати води були 53,4%, а станом на 2020 рік — 45%.

І 10 млн грн передбачаємо на погашення заборгованості «Львіводоканалу» за виконані роботи. Хоча заборгованість є на 54 млн грн", — розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Вода 12 джерел у Львові й на його околицях непридатна для споживання

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів