У Львові звільнили від податку два підприємства ВПК

16:15 26 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

У четвер, 26 грудня, на пленарному засіданні ЛМР прийняли ухвалу «Про звільнення у 2020 році від сплати земельного податку підприємств військово-промислового комплексу, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави».

Цю ухвалу підтримали 46 депутатів. Відповідно до ухвали, від сплати земельного податку у частині платежів за земельні ділянки, які використовуються за цільовим призначенням (не здаються в оренду) у 2020 році звільнено два підприємства військово-промислового комплексу, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Це державне підприємство «Львівський бронетанковий завод» Державного концерну «Укроборонпром», яке використовує на праві постійного користування дві земельні ділянки для виробничих потреб – на вулицях Стрийській і Вернадського. Задекларована державним підприємством річна сума земельного податку у 2018 році становить п’ять мільйонів 821 тисячу гривень. Це підприємство надає послуги Міністерству оборони України з капітального ремонту гусеничних пожежних машин, танків, броньованих машин, а також продовжує виконання робіт із модернізації танків, які надходять на озброєння української армії.

Державне підприємство Міністерства оборони України «Львівський завод збірних конструкцій», у користуванні якого перебувають земельні ділянці на вулиці Городоцькій, 222 площею 9, 5 га (використовується орендарями – 0,615 га) і на вулиці Шевченка, 134 площею 2, 06 га (використовується орендарями 0,8 га). Це підприємство виконує державне замовлення міністерства оборони України із забезпечення залізобетонних виробів для будівництва казарм.

За даними підприємства, загальна сума земельного податку, що підлягає сплаті у 2020 році становить один мільйон 321 тисячу гривень, з них податок орендарів – 401 тисяча гривень. Сума податку, на яку звільнено підприємство, – 920 тисяч гривень

Про це повідомили в четвер, 26 грудня, на інформаційному порталі депутатів Львівської міськради.   

Як інформував «ЩЛ», на сесії Львівської міськради запланували розглянути 39 питань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів