У Львові збудують європейської якості в`язницю за більше, ніж 1 млрд, - міністр

17:38 11 червня 2021 р.

Фото до новини

Міністр юстиції України прокоментував питання будівництва нового слідчого ізолятора у Львові. Денис Малюська зазначив, що кошти на таке будівництво будуть скеровуватись із продажів старих в`язниць у західному регіоні.

Зокрема, частина коштів також буде скерована і з останнього аукціону щодо продажу колишньої недіючої львівської виправної колонії № 48, що на вул. Хуторівці. Загалом же новий слідчий ізолятор планують збудувати на околиці Львова так, аби він відповідав усім європейським стандартам.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

«Частину коштів ми скеруємо на будівництво нового слідчого ізолятора. Він не буде в центрі з тим, щоб ми потім могли слідчий ізолятор на вул. Городоцькій перевести на околицю міста. Дійсно, ці кошти залишаються у Львові, ми їх спрямовуємо на капітальне нове будівництво – на нової, європейської якості в`язниці, щоб забезпечити нові і європейські стандарти для тих, хто буде утримуватись. Ми розробляємо і працюємо над зовнішнім виглядом нового слідчого ізолятора, щоб він не заважав жителям міста. Також будемо працювати над концепцією того, що буде на вул. Городоцькій. Безумовно, коштів не вистачить, щоб побудувати новий слідчий ізолятор повністю з нуля, кошти точно будуть більші за 1 млрд грн, але це не останній продаж. План, що більшість коштів з продажу в`язниць у західному регіоні ми направлятимемо, в першу чергу, на будівництво слідчого ізолятора на околиці Львова. 30% від продажу йде до державного бюджету», - прокоментував Денис Малюська, міністр юстиції України.

Нагадаємо, що минулого тижня ТзОВ «Девелопмент інжиніринг сервіс» стало переможцем відкритого аукціону Міністерства юстиції з продажу майна колишньої виправної колонії, яке розташоване на ділянці розміром 10 га. Підприємство впродовж багатьох років займається проєктуванням і будівництвом та входить в групу компаній SoftServe. Майно буде придбано за 377,5 млн грн.

Нагадаємо, у Львові оголошено Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проектну пропозицію щодо образного вирішення комплексу будинків, будівель та споруд державної установи «Львівська установа виконання покарань №19» на 1000 місць на вул. Збиральній.

Ще у 2016 році Львівська міська рада виділила ділянку площею понад 8 га на вул. Збиральній під нове СІЗО за умови, що діючий ізолятор на вул. Городоцький припинить свою роботу.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів