У Львові вироблятимуть компост з органічних відходів

16:45 10 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

У четвер, 10 жовтня, на пленарному засіданні Львівської міської ради затвердили «Методичні рекомендації та вимоги щодо виробництва і застосування компостів та грунтів у Львові».

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «Методичні рекомендації та вимоги щодо виробництва і застосування компостів та грунтів у Львові» підтримали 44 депутати. Ці рекомендації прийняті на виконання «Комплексної екологічної програми на 2017-2022 роки для Львова, затвердженої ухвалою міської ради №1881 від 27 квітня 2017 року з метою ефективної реалізації затвердженої «Комплексної стратегії озеленення Львова».

Голова постійної комісії екології та природокористування ЛМР Ірина Оршак зазначила: «Ця ухвала є наслідком ухвали, прийнятої ЛМР про встановлення компосної станції у Львові. ЛКП «Зелене місто» закупило компостери, і тепер ми будемо уЛьвові окремо збирати і переробляти,  тобто компостувати органіку – відходи від продуктів харчування і зелені відходи (траву, гілки, листя), які раніше спалювали або викидали у смітник».

«Ці відходи пропонується загосподарювати з користю. Відповідно до цих рекомендацій, компостер буде виготовляти компост, після цього будуть братися лабораторні дослідження і аналізи, і коли цей компост буде визнано чистим, то ним можна буде підживляти грунт. У подальшому ЛКП «Зелений Львів» зможе застосовувати його на території Львова для удобрення грунту у парках і скверах», – поінформувала також Ірина Оршак .

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів