У Львові вул. Шевченка відремонтують до кінця липня на ділянці від вул. Левандівської до вул. Залізничної

14:13 16 червня 2020 р.

Фото до новини

Нещодавно розпочалися роботи з монтажу трамвайної колії на вул. Шевченка.

Тривають роботи з капітального ремонту вул. Шевченка. Роботи відбуваються на відрізку від вул. Залізничної до вул. Левандівської і передбачають організацію кільцевого руху по вул. Т. Шевченка, вул. Левандівська, вул. Залізнична. Станом на сьогодні завершено усі роботи зі заміни каналізаційних колекторів, на завершенні роботи з прокладання водопроводу. Також зараз підрядник стелить перші шари асфальту та бруківку, розпочато монтаж трамвайної колії. Роботи відбуваються з випередженням графіку. Сьогодні виконання робіт оглянув мер Львова. Андрій Садовий запропонував залучити будівельні компанії до впорядкування прибудинкових територій біля квазікільця, а також доручив вивчити законність будівництва автомийки.

«Йдемо з випередженням графіку і до кінця липня від вул Левандівської до вул Залізничної проїзд буде готовий, з квазікільцем. Це буде такий ковток свіжого повітря для тих, хто живе в Рясне, бо вже можна буде швидше проїхати автобусом. З першої декади липня почнемо роботи другої ділянки — від церкви Анни до вул Ярослава Мудрого. Там роботи будуть тривати до 5 місяців. Зараз закінчуємо проектну частину того, що є всередині, також цього року будемо приступати до роботи. Фактично, роботи не мають зупинятись на жоден день, думаю, погода дасть можливість працювати, щоб ми на наступний рік вийшли з відремонтованою вул Шевченка. Залишається ще частина до Нтону і від Нтону до Рясне — це не малі кошти, але ми це також зробимо.

По таких важливих об"єктах ми маємо кошти від випуску міських облігацій, тому фінансування наразі є стабільне.

Кожен день затримки робіт по вул Шевченка є критичним, тому люди працюють в темпі, з випередженням графіку, розуміючи свою відповідальність.

Кожна гривня інвестиції в інфраструктуру дає чимало нових робочих місць і дає нові інвестиції в нові виробничі можливості. Вся ця територія оживе, коли вул Шевченка буде відремонтована.

В нас виникло кілька робочих питань. Тому що ми свою роботу робимо, але є приватні підприємства, які не активні, я би хотів, щоб усе було у синергії, щоб компанія Ріел зробила дорогу, яку вона має зробити, бо такі були зобов"язання. З точки зору благоустрою території біля квазікільця, то там є ділянка площею 0,7 га, було рішення виконкому, що коли квазікільце ми будуємо, то ця ділянка звільняється і там буде громадський простір. Натомість ми бачимо, що людина, яка має оренду, це не виконує, будує мийку. Угоду оренди ми там продовжувати не будемо, є рішення виконкому, треба його виконувати, там буде громадський простір.

Звичайно, що вся інфраструктура має бути приведена до пуття. Розумію, що час не простий, квартири у Львові продаються і забудівельники заробляють на цьому кошти, тому повинні долучатись до благоустрою, наразі вони солідарні і все мали б зробити", — прокоментував Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Роботи з облаштування квазікільця на вул. Шевченка близькі до завершення, адже основний об'єм робіт, який стосувався заміни усіх інженерних мереж, зокрема колекторів і водопроводів, практично завершено. Підрядник вже кілька тижнів стелить перші шари асфальту та кладе бруківку. А нещодавно розпочалися роботи з монтажу трамвайної колії на вул. Шевченка», — повідомила Оксана Єстеферова, директор ЛКП «Львівавтодор».

За інформацією ЛКП «Львівавтодор», станом на сьогодні на об'єкті виконано такі роботи:

Демонтовано контактний провід трамвая — 904 м/п

Демонтовано трамвайні колії - 705 м/п

Виконана розробка корита та влаштовано піщано-щебенева основа під дорожній одяг на вул. Проектованій — 1050 м2

Виконана розробка корита та влаштовано піщано-щебенева основа під дорожній одяг по вул. Левандівській — 1760 м2

Виконана розробка корита та влаштовано піщано-щебенева основа під дорожній одяг по вул. Залізничній — 1480 м2

Прокладено каналізаційний колектор Ø 1000 мм — 418 м (100%)

Прокладено каналізаційний колектор Ø 600мм — 257 м2 (100%)

Прокладено дощовий каналізаційний колектор Ø300мм — 120 м. (70%)

Змонтовано — 17 каналізаційних камер

Влаштовано — 13 водяних колодязів

Змонтовано — 14 дощоприймальних колодязів

Прокладено водопровід Ø 630 мм — 551 м. (98%)

Прокладено водопровід Ø 560 мм — 192 м. (88%)

Прокладено водопровід Ø 400 мм — 102 м (80%)

Прокладено водопровід Ø 315 мм — 20 м (74%)

Прокладено водопровід Ø 160 мм — 486 м (75%)

Прокладено водопровід Ø 110 мм — 20 м (27%)

Прокладено водопровід Ø 63мм — 70 (66%)

Прокладено водопровід Ø 32 мм — 130 м (110%)

Виконана розробка корита на вул. Шевченка — 2350 м2

Влаштовано дренаж дороги труби Ø160 — 330 м (72%)

Влаштовано вирівнюючий шар покриття дороги із асфальтобетону товщиною 10 см — 4450 м2 (50%)

Влаштовано середній шар із асфальтобетону товщиною 6 см — 4450 м2 (50%)

Змонтовано бортовий камінь — 767 м (48%)

Влаштовано піщану основу під дорожній одяг на вул. Шевченка — 3200 м2(78%)

Влаштовано щебеневу основу під дорожній одяг на вул. Шевченка — 3200 м2 (78%)

Виконана розробка корита та влаштовано піщано-щебенева основа під тротуар і велодоріжку 1070 м2

Змонтовано поребрик під тротуар і велодоріжку — 515 м

Укладено тротуарну плитку — 1295 м (33%)

Змонтовано плити ПКП трамвайних колій — 1188,72 м2 (70%)

Влаштування бетонної основи під проїжджу частину — 983 м2

Монтаж трамвайної колії - 152,5 м (25%).

«Після завершення всіх робіт на цьому об'єкті тут буде облаштовано кільцевий рух, що дозволить розвантажити це перехрестя, і дозволить полегшити організацію руху і об'їзд під час наступних етапів ремонту вул. Шевченка.

Наступний етап ремонту вул. Шевченка — це буде ремонт ділянки від вул. Хорвацької до вул. Ярослава Мудрого. Зараз готується документація на оголошення торгів.

І останній етап — це ремонт вул. Шевченка на ділянці від вул. Ярослава Мудрого до квазікільця.

Перший етап буде завершено цього року. Також цього року плануємо розпочати і завершити основні роботи по другому етапу. А в комплексі вся вул. Шевченка буде завершена наступного року", — повідомили в департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Нагадаємо, проектно-кошторисна документація ремонту вул. Шевченка розроблена 2019 року проектною організацією ТзОВ «Трамдорпроект» на замовлення ЛКП «Львівавтодор».

Проектом передбачено повне розбирання дорожнього одягу і тротуарів вулиць Шевченка та Залізничної в межах, необхідних для виконання будівельних робіт та реконструкції, розбирання асфальтобетонного покриття на вул. Левандівській, реконструкція всіх інженерних мереж, демонтаж існуючих трамвайних колій в межах проектування, демонтаж існуючого дорожнього одягу з покриттям із мозаїки і бруківки, влаштування нових трамвайних колій, влаштування проїзних частин; тротуарів; велосипедних доріжок; технічних тротуарів, дорожньої розмітки; світлофорних об'єктів, влаштування контактної мережі трамваю, зовнішнього вуличного освітлення, благоустрій вуличного простору, проектом передбачається заходи для маломобільних груп населення.

Вартість виконання робіт згідно з договором між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» — 89,6 млн грн.

Про це повідомила Львівська міська рада

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів