У Львові водій автобуса втратив 13 тисяч гривень премії

18:16 29 грудня 2023 р.

Фото до новини

Водій не відкрив пандус в автобусі при посадці/висадці пасажира на колісному кріслі.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У Львові водію, який не відкрив пандус в автобусі при посадці/висадці пасажира на кріслі колісному, оголосили догану та зменшили премію на 13 тис. грн. 

Про інцидент, який трапився нещодавно в автобусі №47А, стало відомо зі звернення на Гарячу лінію міста. У комунальному автотранспортному підприємстві №1 зауважили, що такими діями водій порушив трудову дисципліну та посадову інструкцію.

“Після впровадження безготівкової оплати проїзду, водії міського громадського транспорту отримують офіційну прозору заробітну плату. Тому фінансове покарання тепер буде відчутне для водія. Адже компенсувати недоотримані кошти, поклавши собі в кишеню готівку з виторг, вони більше не можуть.

Читайте також: Водій автобуса, який виштовхав зі салону пасажирку, більше не працюватиме на міських маршрутах

Наша позиція жорстка: у подібних випадках ми каратимемо водіїв гривнею до тих пір, поки кожен з них не усвідомить, що його прямий обов’язок – допомогти пасажиру на кріслі колісному потрапити в салон та виїхати з нього.

До слова, частина водіїв у жовтні пройшли навчання щодо правильної комунікації та взаємодії з маломобільними людьми. Водіїв, зокрема, навчали на практиці як допомагати пасажирам на кріслах колісних користуватись громадським транспортом. Наступного року такі навчання планується продовжити», – зазначив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Читайте також: Не встиг переїхати. Жінку, яка у Львові впала під автобус, врятували пасажири

Нагадаємо, раніше у Львові покарали водія, який не надав змогу зайти в автобус людині з інвалідністю, зачинивши перед ним двері. Тоді водію оголосили догану та позбавили місячної премії.

Нагадаємо, раніше водія автобусного маршруту №29 покарали доганою та зняли премію за жовтень.

Читайте також: Львів'яни замельдували поліції водія автобуса, який їхав по зустрічній смузі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів