У Львові відновили електропостачання мікрорайону через 17 годин - після дзвінка до Києва

17:36 29 липня 2024 р.

Фото до новини

"Львівобленерго" обіцяло подати електроенергію о 21.00, але після дзвінка споживачів на урядову лінію "Струм" зробило це на 4 години швидше.

Про цей випадок аварійного вимкнення електроенергії у Шевченківському районі Львова DailyLviv.com писав вранці.

Світло без попередження вимкнули одразу після 23-ї години у неділю, 28 липня. "Львівобленерго" поетапно обіцяло відновити електропостачання у понеділок о 1-й, 10-й, 16-й і, нарешті, 21-й годині. Конкретних пояснень причин аварійного вимкнення на гарячій лінії "Львівобленерго" не надавали - "службова інформація". Без виправдань через буревії чи російські повітряні атаки, яких не було.

Втомившись відгадувати справжні причини припинення енергопостачання - від "впало дерево" до "обірвало кабель" - і пригадавши, що з 22 липня Держенергонагляд мав перевірити "Львівобленерго" щодо справедливого розподілу електроенергії за погодинними графіками вимкнень, споживачі зателефонували на урядову гарячу лінію "Струм" 15-49 і зареєстрували там офіційне звернення.

За приємним збігом обставин електроенергію подали через пів години після дзвінка в Київ, не очікуючи анонсованої 21-ї години. Було б добре думати, що аналогічні аварійні вимкнення справді зумовленні надзвичайними обставинами, а не одним зі способів ручного регулювання енергопостачання на Львівщині. Бо відсутність електроенергії можна називати по-різному - аби споживач не обурювався і графік погодинних вимкнень публічно був привабливим.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів