У Львові стартувало будівництво «Innovation District ІТ Park»

19:48 30 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили: «У Львові стартувало будівництво «Innovation District ІТ Park», де буде створено 14 тисяч нових робочих місць».

Про це повідомили в суботу, 30 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Львівська IT-спільнота однією з перших в Україні перейшла від споживання інфраструктури міста до створення власної. Сьогодні, 30 червня, відбулась церемонія закладення першого каменю та старту будівництва масштабного проекту «Innovation District ІТ Park», вартістю 160 мільйонів доларів. Проект покликаний вирішити актуальні проблеми українського IT-сектору. Будівництво «Innovation District ІТ Park» — це не лише найбільша інвестиція, а й понад 14 тисяч нових робочих місць».

Розробник та інвестор інноваційного району «IT Park» Володимир Женчак зазначив: «Сьогодні» не з’явилось раптово. До цієї миті ми провели величезну роботу, яка базувалась на професіоналізмі, знаннях та досвіді, який у нас був. Це наша спільна робота і довіра один до одного, це ІТ-спільнота Львова та наші спільні зустрічі. Усе це давало нам все більше впевненості, що ми зможемо це зробити. У певний момент ми потребували партнерів, адже проект великий. І зрештою ми побудуємо щось таке, що досі не зреалізоване в Україні».

«Згідно зі затвердженим проектом, «IT Park» буде розташований на земельній ділянці, розміром 10 гектарів, та зможе вмістити 10 000 працівників IT-індустрії, а також понад 4000 працівників суміжних галузей. Комплекс буде збудований на перехресті вулиць Стрийська-Чмоли, куди легко дістатися з аеропорту, залізничного вокзалу, університетів та історичного центру міста», – поінформували також у міськраді.

Головний виконавчий директор «Windermere Investments, Brookfield & Partners consortium lead, Windermere Investments, Brookfield» Джордж Михал запевнив: «Для нас це дуже важлива мить, і ми досить довго до неї йшли. І хоч зараз перед нами — порожня площа, та незабаром тут будуть не стільки будинки, як локація, де наша молодь зможе працювати і зустрічатись. Це буде дуже особливе місце, прототипів якого в Україні немає».

«Згідно з дослідженням IT Research 2.0,91% керівників IT-компаній у Львові зазначили, що хотіли б переїхати у більш просторі та комфортні офіси, оскільки їм бракує місця для подальшого розширення. Ще до початку будівництва комплексу, понад 60% площі зарезервували ІТ-компанії. Компанії розуміють, що створення «IT Park» також позитивно вплине на розвиток технічної освіти у місті завдяки сучасним лабораторіям, які будуть відкриті для широкого кола студентів», – розповіли також у міськраді.

Більше подробиць – на сайті ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів