У Львові старі вуличні світильники замінюють на LED-світильники

17:50 11 квітня 2024 р.

Фото до новини

У Сихівському районі Львова запланували встановити приблизно 4 тисяч нових ламп.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com. ЛКП «Львівсвітло» у мікрорайоні Новий Львів, який входить до Сихівського району, замінило 150 старих світильників. А загалом по Сихову вже встановили 700 нових світлодіодних ламп. Як наголошують в ЛКП «Львівсвітло» це дозволить зменшити споживання електроенергії в 4,5 - 5 разів. Скорочення споживання електроенергії зменшить також навантаження загалом на всю електромережу, що є вкрай важливо в час можливих атак ворога на енергооб’єкти.

«LED-лампи енергоекономні, а також таким лампам не потрібен час на розігрів, і вони відразу ж дають рівний потужний потік світла. А світильники з натрієвою лампою, порівняно зі світлодіодними, мають дуже велике споживання електроенергії: в середньому 0,150 кВт/год проти 0,047 кВт/год. Саме це, в умовах постійного зростання вартості енергоносіїв, зумовлює необхідність пошуку шляхів встановлення економних світильників на вулицях міста.

Відтак покроково встановлюємо нові світлодіодні лампи на Сихові, в рамках пілотного проєкту заміни всіх старих ламп у цьому районі. Маємо встановити приблизно 4 тис. нових ламп. Так, нещодавно завершили заміну старих ламп на вулицях Тернопільській, Мишуги, Литовській, Тиверській, Запорізькій, Херсонській та Литвиненка», - розповів Тарас Романишин, начальник виробничо-технічного відділу ЛКП «Львівсвітло».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів