У Львові розпочали кампанію «Без поліетилену»

14:00 9 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Львівська міська рада розпочала партнерстві з ГО «Zero Waste Lviv» просвітницьку кампанію «Без поліетилену», покликану сприяти, щоб супермаркети та інші заклади торгівлі змінювали свої стандарти обслуговування і популяризували практику закупівлі продуктів у багаторазову тару серед мешканців.

Про це повідомили у вівторок, 9 квітня, в прес-службі Львівської міськради , де також розповіли: «Першим серед заходів кампанії є «День без поліетилену». Зокрема, сьогодні у супермаркетах міста зменшено використання одноразових поліетиленових пакетів, натомість покупцям пропонують використовувати екосумки чи паперові пакети».

«У мережі супермаркетів «Ашан» із кас повністю забирають пакети-«майки», мінімізовують п’яти, семи- та десятикілограмівпакети на касах, натомість пропонують за зниженою ціною торбинки «Ашан» та паперові пакети з ручками, мінімізовують кількість пакетів-«майок» в залі (залишають тільки на брудних овочах, рибі, заморозці по одній стійці). У кафе та відділі кулінарії замість пластикового посуду пропонують дерев'яні виделки, ножі, мішалки, картонні тарілки та стакани, на вході роблять додаткове місце для продукції кампанії (понтон, елемент тощо) з торбами, паперовими пакетами, контейнерами тощо, замість рукавичок клієнтам пропонують альтернативу – щипці, лопатки, силіконові прихватки для брудних овочів, на пекарні замість пакетів-«майок» пропонують паперові пакети, як презент свідомим клієнтам дають здоровий та корисний подарунок», – поінформували також у ЛМР.

«У мережі супермаркетів «Близенько» відмовляються від продажу поліетиленових пакетів на касах в усіх 56-ти магазинах, вводять у продаж паперові пакети та екосумки, 9 квітня продають паперові пакети за ціною, нижчою за собівартість», – розповіли також у ЛМР.

«У мережі супермаркетів «Арсен» закликають купувати багаторазові торбинки й користуватися паперовими пакетами для випічки, у відділі гастрономії покупців просять запакувати проси у папір, закликають наклеювати стікер одразу на фрукти чи овочі», – повідомили також у ЛМР.

«У мережі супермаркетів «Рукавичка» розміщують паперові пакети та екоторби на додаткові місця викладки, касири пропонують придбати паперовий пакет чи екоторбу, замість звичайного пакету, дають можливість покупцям купувати вагові товари у власну тару, запроваджують акцію: якщо 9 квітня придбати паперовий пакет чи екоторбу у «Рукавичці», то можна отримати 300 і 500 бонусів відповідно на рахунок учасника програми «Родина»,  запроваджують акцію – якщо 9 квітня сфотографуватись у «Рукавичці» з екологічною альтернативою поліетилену, розмістити фото у «Facebook» чи «Instagram» із хештегом «#рукавчикабезполіетилену,» то можна отримати пакет учасника програми «Родина» + 500 бонусів», – поінформували також у ЛМР.

«У мережі супермаркетів «Метро» відсутні на касах і в торговій залі одноразові пакети та пакети-«майки». Натомість пропонують багаторазову альтернативу – кожен клієнт мережі може придбати багаторазову торбу за ціною поліетиленового пакету (діятиме обмеження – максимум 3 штуки на одну клієнтську картку), поліетиленові пакети заміняють на паперові у відділі випічки, хліба, вагових цукерок, овочів та фруктів, у відділі випічки та хліба пропонують щипці замість одноразових рукавичок,  у відділі «овочі та фрукти» пропонують доступну альтернативу у вигляді багаторазових торбинок», – розповіли також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів