У Львові розкажуть про штрафи для бенефіціарів

21:31 10 вересня 2015 р.

Фото до новини

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації та реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення", повідомляє прес-служба глави держави у четвер, 10 вересня 2015 року.

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації та реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення", повідомляє прес-служба глави держави у четвер, 10 вересня 2015 року.

Закон №674-VIII, ухвалений Верховною Радою 3 вересня, зобов'язує суб'єктів інформаційної діяльності (телерадіомовників та провайдерів програмної послуги) розкривати інформацію про реальну структуру власності та надавати відомості про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) компаній.

Крім того, законом забороняється створення та діяльність телеорганізацій, учасником яких є юридичні особи, зареєстровані в офшорних зонах, перелік яких визначений Кабінетом Міністрів України, а також відповідні фізичні особи-підприємці, фізичні особи та особи без громадянства.

На Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення покладається обов'язок надавати детальне обґрунтування всім своїм рішенням щодо видачі, відмови у видачі та відмови у продовженні ліцензій. Також Нацраді забороняється вводити будь-які не передбачені законами України обмеження ретранслювати програми, які походять із країн-учасниць Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

Закон передбачає, що відомості про структуру власності заявника (телерадіоорганізації) мають містити інформацію про всіх фізичних осіб, які володіють більше ніж 10% у статутному капіталі заявника, а також про всіх юридичних осіб, які пов'язують заявника з його кінцевими бенефіціарами.

Крім того, законом змінено назву Державного реєстру телерадіоорганізацій України на Державний реєстр суб'єктів інформаційної діяльності.

Згідно із законом, телерадіоорганізація протягом п’яти років від моменту отримання ліцензії на мовлення на конкурсних підставах не може суттєво змінювати програмну концепцію мовлення, а також скорочувати частку соціально важливих програм (інформаційних, соціально-політичних, дитячих), які були зазначені в поданій нею заяві на отримання ліцензії.

Ухвалення закону має сприяти вирішенню питання прозорості власності щодо телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги.

До слова, завтра, 11 вересня, начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський дасть прес-конференцію на тему: «25 вересня закінчується термін подання даних про кінцевих власників підприємств. Порушників штрафуватимуть». Керівник облуправління юстиції і Галина Власова, начальник відділу державної реєстрації юридичних осіб, легалізації об'єднань громадян та державної реєстрації друкованих засобів масової інформації головного територіального управління юстиції у Львівській області, розкажуть про спрощену процедуру і особливості подання відповідних документів до реєстраційних служб у Львівській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів