У Львові реалізовуватимуть спеціалізовану програму «Women in business»

15:05 23 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Львів – перше місто в Україні, де ЄБРР з допомогою банку «Львів» запускає спеціалізовану програму кредитування жіночого бізнесу «Women in business».

Про це повідомили у вівторок, 23 квітня, в прес-службі Львівської міськради , де також розповіли: У Львові відбулосґ підписання договору про надання кредиту та укладення банківського договору. Пакет складатиметься з чртирирічної позики розміром 4,3 млн. євро, конвертованій в місцеву валюту для надання кредитів мікро-, малим та середнім компаніям під керівництвом жінок. Це сприятиме розвитку жіночого підприємництва та їх участі в бізнесі шляхом надання доступу до фінансів, ноу-хау та технічних консультацій».

«Жінки-підприємиці Західної України отримають вигоду від Банку «Львів», котрий першим в країні приєднався до ініціативи «Жінки в бізнесі», фінансованої Європейським банком реконструкції та розвитку, ЄС через бізнес-ініціативу «EU4», Швецією, Фондом країн раннього переходу ЄБРР та Фондом впливу малого бізнесу ЄБРР. Європейський банк надає фінансовий пакет, сумою понад 5,3 млн. євро, Банку «Львів» для подальшого кредитування підприємств, котрі очолюють жінки, та для підтримки торгівлі», – поінформували також у ЛМР

Голова правління банку «Львів» Ашот Абраамян зазначив: «Кредити видаватимуть на довгий термін – до п’яти років. Максимального обмеження суми, яку банк готовий видати одній підприємиці, немає. «Ця програма допоможе нам збільшити фінансування в національній валюті й видавати довготермінові кредити. Також ми як банк завжди є бізнес-консультантом для наших клієнтів. До слова, з мого досвіду роботи в банківській сфері, жінки-клієнти завжди платять за кредитами краще, аніж чоловіки. Це факт, це статистика».

Заступник директора ЄБРР в Україні Олександр Павлов розповів: «Програма передбачена для малих та середніх підприємств під керівництвом жінок, чи власниками яких є жінки. Наразі програма працює у 18 країнах, і вже допомогла 55 тисячам жінок-підприємиць в отриманні фінансування та консультацій. На сьогодні обсяг кредитування сягнув майже 500 мільйонів євро, у партнерстві з понад 30 банками».

«Програма базується на проектах консультативних послуг з навчанням, наставництвом та довгостроковим коучингом для того, щоб забезпечити жінок-підприємиць знаннями та впевненістю у здійсненні наступних кроків. Програма також буде вигідною з боку технічної підтримки, що надаватиметься фінансовим інституціям для кращого обслуговування бізнесу, підпорядкованого жінкам», – повідомили також у ЛМР

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів