У Львові пропонують будувати лише чотириповерхові житлові будинки впродовж п'яти років

13:47 28 березня 2021 р.

Фото до новини

Мешканцям Львівської міської територіальної громади потрібен не Великий Львів, а малоповерховий - з сонячним світлом і озелененням. Так вважає 34 з 613 тисяч мешканців ЛМТГ, що мають право виборчого голосу і вже підписали електронну петицію про це.

На сайті електронних петицій 23 березня зареєстрована петиція Павла Павельчака під назвою "Про мораторій на будівництво нових багатоповерхових будинків на території Львівської ОТГ". Станом на 28 березня, пише Dailylviv, ця петиція зібрала 34 з необхідних 500 підписів упродовж 60 днів для того, щоб її повинні були розглянути депутати Львівської міської ради. 

Подаємо повний текст цієї актуальної для забудови Львова електронної петиції: "На підставі повноважень сесії міської ради Львова, враховуючи:

- незабезпеченість вже збудованого житла за останні 5 років хоч якоюсь кількістю необхідної транспортної інфраструктури, шкіл і дитячих садочків;

- перенасиченість міста Львова новозбудованим житлом (1 млн кв. м лише у 2020 році) в умовах зменшення кількості населення*, низької "інвестиційної привабливості" міста і багаторічної стагнації промисловості;

- факти, що забудовники взяли собі за правило порушувати "містобудівні умови", обманюючи місто, самочинно змінюючи проекти у бік збільшення "метражу", а також перетворюючи останній, "технічний" поверх у житло;

- значне зменшення фінансових можливостей міста щодо інфраструктурних проектів унаслідок того, що з 1 січня 2021 року Законом №132-IX від 20.09.2019 року повністю скасовано пайову участь забудовників у розвитку інфраструктури населеного пункту**, -

Просимо оголосити мораторій (без винятків) на видачу містобудівних умов Львівською міською радою для житлових і готельного типу будинків висотою вище 4-х поверхів (зони Ж-3 і Ж-4) терміном на 5 років*** (з автоматичним продовженням терміну на рік за відсутності іншого рішення сесії міськради).

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

* Упродовж 2020 року чисельність населення зменшилась на 14334 особи внаслідок переважання природного скорочення (15198 осіб) над міграційним приростом (864 особи).

На 1 січня 2021 року чисельність наявного населення області становила 2497,8 тис. осіб, що на 0,6% менше, ніж на 1 січня 2020 року. Дані пресслужби Головного управління статистики у Львівській області.

**  а також внаслідок епідемії Ковід-19.

*** або до часу, коли буде встановлено, за "платіжками" за опалення, "обжитість"(не викуп) 70 відсотків прийнятого в експлуатацію новозбудованого житла у м.Львові".

Ця петиція може бути подвійним тестом: 1) для мешканців Львівської міської територіальної громади (хочуть вони жити у багатоповерхових кам'яних мішках, позбавлених сонячного освітлення і прилеглої території, чи у малоповерхових будинках, розташованих між собою на віддалі згідно з державними будівельними нормами); 2) для депутатів (що важливіше для них: одномоментні гроші від забудовників чи перспективне комфортне середовище для мешканців). 

Вісім висотних будинків - замість автостоянки на вулиці Щирецькій: виконком дав добро

У Львові зупинили будівництво багатоповерхівок та 24,5-метрового готелю на вул. Антоновича-Грюнвальдській

Мешканці Сокільників чинитимуть спротив будівництву багатоповерхівок (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів