У Львові показали котел «Auer», який економить газу на 20% більше

09:19 6 червня 2019 р.

Фото до новини

Упродовж десяти років фахівці фірми «Auer» працювали над тим, аби створити дуже простий та дуже надійний нагрівальний прилад. Їм це вдалося. І зараз котли фірми обігрівають домівки європейців.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це під час прес-конференції на тему: «Як французький винахід може зберегти гроші і здоров’я українців. Презентація інноваційного опалювального обладнання для об’єктів ОТГ, комунальної сфери, адмінустанов, шкіл, лікарень», повідомив відповідальний представник компанії Auer за ринок Східної Європи (Польша) Альфред Овчарек.

За його словами, ці котли можна встановлювати в будинку будь-якого типу – як у невеликому приватному, так і в багатоквартирній висотці. Його утримання є в чотири рази дешевшим, порівняно з іншими котлами. Крім того, цей прилад дуже простий в експлуатації та в технічному обслуговуванні. 

- Працівники з техоблуговування приходять на виклики з невеличким чемоданом і дуже швидко та легко ремонтують, якщо є потреба, - стверджує він.

Також це обладнання відповідає всім вимогам екологічного європейського законодавства. Викиди в повітря продуктів згоряння є в два-три рази нижчими, ніж навіть того вимагає законодавство.   

Ексклюзивний представник Auer та Energywater в Україні Олег Мигович каже, що котел заощаджує газ на 20 і більше відсотків, порівнянно з іншими такими приладами опалювання.

- Цей котел не потребує комину. Також він дає можливість проектувальникам обирати котельню потрібної потужності, - каже він.

За словами засновника та власника фірми «Energywater SRO» (Cловаччина) Йозефа Змайковича, зараз Україна отримала шанс перескочити через одну технологію. 

- Це – як телепортація з феодалізму в нинішні часи. У Словаччині вже у всіх комунальних закладах встановлені конденсаційні котли. І зараз їх змінюють на "Auer". Україна має можливість відразу встановити "Auer," - говорить засновник та власник "Energywater SRO".

Начальник управління енергозбереження департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження ЛОДА Андрій Якубовський зазначив, що питання скорочення споживання природного газу є надзвичайно важливим.

- Але всі ми свідомі того, що ми не зможемо цілком відмовитися від використання природного газу. Навіть найсучасніші котли потребують регулювання та додаткових експлуатаційних витрат. І не завжди споживачі погоджуються на ці витрати. І якщо є прилад, який скорочує ці експлуатаційні витрати, то це достатньо прогресивно. Звичайно, важливі і екологічні показники, - каже він.

Головний інженер ЛМКП «Львівтеплоенерго» Володимир Штейбарт зауважив, що з такими технологіями, які  були представлені сьогодні у Львівському прес-клубі, він ще не зустрічався. 

- Ця пропозиція дуже цікава. Але необхідно, аби вона мала сертифікацію в Україні. А також, аби на місці була служба сервісу. Тому що під час експлуатації обов’язково виникнуть проблеми, які можуть залежати не стільки від обладнання, скільки від тих, хто його експлуатує, - зауважив він. 

Довідка

Газові котли французької компанії "Auer" - революційна новинка для українського ринку - працюють за принципом пульсуючого згоряння палива. Як маленький ракетний двигун FAU-1. 

Завдяки цьому принципу котли "Auer" економлять до 40% більше палива, порівняно з традиційними газовими котлами. Коефіцієнт продуктивності - 109%!

Пульсаційна технологія у котлах стала плодом досконалого виробництва з використанням автоматизованої лазерної і зварювальної техніки. 

Пристрій серійно підготовлений для роботи водночас із трьома незалежними контурами з різними температурами: підігрів води, опалення, тепла підлога - без жодного додаткового обладнання. 

Котлам "Auer" не потрібен спеціальний димар - вистачить труби ПВХ. 

Споживання котлами AUER малої кількості газу та віддавання великої кількості енергії, а також викидання в атмосферу малої кількості сполук азоту і частинок вугілля, є найбільшим кроком у сфері охорони навколишнього середовища. 

Пульсаційна технологія - це нове покоління котлів газового опалення. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів