У Львові оприлюднять новий графік боротьби з Грибовицьким сміттєзвалищем

16:01 13 травня 2014 р.

Фото до новини

Кожна нова команда у Львівській облдержадміністрації обіцяла вирішити проблему Львівського полігону твердих побутових відходів - поетапне закриття його і рекультивацію.

Голова ЛОДА Ірина Сех готова до радикальних кроків щодо вирішення проблеми Грибовицького сміттєзвалища, що поблизу Львова. Про це заявив сьогодні перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Йосиф Ситник під час наради щодо вирішення питань із закриття Львівського полігону твердих побутових відходів у с. Грибовичі.

За висновком державної екологічної експертизи ще від 26.08.2011 року рекомендовано поетапне закриття та повна біологічна рекультивація полігону. Комплексний проект з рекультивації полігону складається з двох стадій: «Проект» та «Робоча документація». Перший етап виконано, для виконання другого необхідна постанова Кабінету Міністрів України, після чого буде надано фінансування.

«Ця проблема не є нова й надзвичайно соціально значуща. Багато вже було сказано й  під час попередніх нарад, але конкретного вирішення проблеми на сьогоднішній день ми й досі не маємо», – сказав Йосиф Ситник і наголосив на необхідності спільних дій: «Ми повинні діяти як єдина команда, бо це спільна проблема всього регіону, що загрожує екологічною катастрофою не лише ближнім населеним пунктам. Водночас рішення ми повинні шукати прозоро, громада має бути поінформованою про стан справ».

Йосиф Ситник доручив новоствореній робочій групі скласти чіткий перелік інвестиційних пропозицій, які треба обов’язково оприлюднити, а також план-графік наступних кроків. Такий графік обіцяють скласти впродовж двох днів і оприлюднити на офіційному сайті облдержадміністрації та райдержадміністрацій.

Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів